Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жалби срещу Фон дер Лайен за присвояване на публични средства и унищожаване на документи


Снимка: Twitter/@vonderleyen

Влиятелната испанска асоциация Liberum обявява, че е подала три жалби срещу Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия, за присвояване на публични средства и унищожаване на публични документи, съобщи Lecourrier-du-soir.

Колко жалби ще са необходими, за да бъде потърсена отговорност от Урсула фон дер Лайен, пита медията.

Асоциация е подала трите си жалби в Европейския съюз срещу Урсула фон дер Лайен за възможно присвояване на публични средства в договори за ваксини, оценени на няколко милиарда евро.

В прессъобщение на асоцияцията от 10 май се обясняват причините за тези жалби: „Асоциацията информира, че към днешна дата са подадени три жалби пред различни органи на Европейския съюз и Кралство Белгия“. В прессъобщението си асоциацията припомня действия, извършени от Фон дер Лайен, за които трябва да бъде разследвана:

  • Узурпация на публични функции
  • Присвояване и узурпиране на интереси от лица, заемащи публична длъжност;
  • Унищожаване на публични документи
  • Подкупване на лица, заемащи публична длъжност

В изявлението асоциацията обвинява Урсула фон дер Лайен и Стела Кириакидес, европейски комисар по здравеопазването, че действията им засягат финансовите интереси на ЕС, Испания и Белгия, където бяха сключени и подписани договорите за Ковид-19 с фармацевтичната компания Pfizer“.

Асоциацията настоява: „Според нас има основателни индикации, че тези актове са засегнали значително финансовите интереси на ЕС и всички негови граждани с корупция, която е навредила на общите и финансовите интереси на Съюза“.

Във видео, публикувано в профила му в YouTube и заснето пред Съда на Белгия, адвокатът на асоциацията Луис Мария Пардо обяснява  мотивите за подадените жалби.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Жалби срещу Фон дер Лайен за присвояване на публични средства и унищожаване на документи - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!