Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Волгин: Висшият еврочиновник и тукашните му обожатели

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Петър Волгин, "Политически НЕкоректно", БНР 

Евроатлантически ориентираните български политици отдавна са предоставили на чужди фактори вземането на най-важните решения за бъдещето на България. Няма никакво значение дали тези политици се определят като леви или десни, либерални или консервативни. Нещо много по-съществено ги обединява – отказът да мислят самостоятелно и готовността да изпълняват разпорежданията, идващи от чужбинските властови центрове. Ето защо няма нищо по-нормално от това за българския премиер да бъде номинирана Мария Габриел, бивша евродепутатка и настояща еврокомисарка, която е много по-тясно свързана с брюкселския, отколкото с българския народ.

Разбира се, с тази кандидатура г-н Борисов отбелязва важна точка срещу основните си опоненти от ПП-ДБ в състезанието „кой е по-по-най-евроатлантик“. От гледна точка на правоверния евроатлантизъм опонентите на ГЕРБ копче не могат да кажат срещу кандидатката на г-н Борисов. Г-жа Габриел е абсолютното физическо въплъщение на брюкселския консенсус. Тя е идеалният еврослужител, който заслужава портретът му всяка седмица да бъде поставян на дъската с отличниците. Г-жа Габриел идеално се вписва в просветената еврокласа, чиято цел е да преведе неособено просветените обикновени европейци през пустинята на хаоса и в крайна сметка да ги отведе в Ханаанската земя на безкрайното евроатлантическо щастие.

Сигурно и вие сте забелязали радостта, с която почти всички парламентарно представени партии посрещнаха новината за номинацията на г-жа Габриел. И това е така, защото ако нещо или някой имат пред името си думичката „евро“, това моментално прави съответния предмет или човек да изглежда някак така, от по-висш ранг. Едно е да си просто Пенчо, примерно, а съвсем друго е, ако си „евро-нещо си“ Пенчо. 

Претендиращите да са просветени почват по съвсем различен начин да гледат на теб, респект и дори страхопочитание се появяват в погледите им. Така че беше напълно естествено еврокомисарката Габриел да срещне огромното одобрение на европартиите. Единствено депутатите на „Възраждане“ не викаха „Да живейш!“ и „Глори, глори, алелуя!“ по адрес на кандидат-премиерката, но те по начало са извън евроатлантическия консенсус и тази свобода им позволява да се държат предизвикателно и дори да оспорват брюкселските скрижали.

Ако г-жа Габриел все пак успее да състави правителство, това ще бъде кабинет на абсолютния евроатлантизъм. И няма никакво значение кои точно партии ще бъдат партньори на ГЕРБ – дали ПП-ДБ, дали онези от т.нар. „хартиена коалиция“. Всички те бодро ще крачат в официозния строй под умилителните погледи на чуждестранните началници. 

Работата е там, че нашите политици, които толкова обичат да си слагат думичката „евро“ пред името, отдавна са забравили какво означава да мислиш и работиш за българските национални интереси. Европолитиците толкова са напъват, за да доловят сигналите от Брюксел и Вашингтон, след което да ги изпълнят в максимално кратки срокове, че напълно забравят за неволите и желанията на собствените си сънародници.

Има българи, които няма как да стигнат от родното си село до съседното, защото пътят е разрушен, обаче европолитиците ще говорят до премала за Шенген, вместо да дадат пари за оправяне на българската инфраструктура. Инфлацията изяжда спестяванията и прави живота все по-труден, обаче европолитиците са прекалено заети да обърнат внимание на тези проблеми, защото пишат закони, свързани с приемането ни в еврозоната. 

Говорят и действат така, все едно замяната на лева с евро автоматично ще превърне България от най-бедната в ЕС страна в просперираща държава. Ето такива европолитици ще бъдат идеалните евроминистри в евентуалния еврокабинет на Мария Габриел, гордееща се с биографията си на евродепутат и еврокомисар. А за българите, оплакващи се от инфлацията и липсващите пътища, остава вярата в евроценностите. Това е прекрасно, нали!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Петър Волгин: Висшият еврочиновник и тукашните му обожатели

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!