Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският посланик обсъди с Крум Зарков законите за съдебната реформа и за КПКОНПИ за да... станат хубави като техните?

Семейство Байдън са получили милиони от чуждестранни граждани, укривайки източниците на средствата

Кенет Мертен подчерта отличните отношения между двете страни

Бе подчертано, че от приемането им в огромна степен зависи изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост, и приемането на България в Шенген

Тръмп : “Америка фалира приятели.. Тъжно е да го кажа, но

Правосъдният министър Крум Зарков се срещна с новоназначения посланик на САЩ в България Кенет Мертен. 

Той подчерта пред госта си отличните отношения между двете страни и изрази увереност, че България и САЩ ще продължат традиционно добрия диалог и сътрудничеството във взаимен интерес, съобщават от министерството на правосъдието.

Незавиден край. В САЩ “погребаха” Тръмп

Основни акценти в разговора бяха подготвените от Министерството и внесени от правителството в 49-я Парламент законопроекти. Бе подчертано, че от приемането им в огромна степен зависи изпълнението на ангажиментите по Плана за възстановяване и устойчивост, и приемането на България в Шенген, включително проектът, регламентиращ механизъм за разследване на главния прокурор. Друг особено важен момент е реформата в КПКОНПИ, процес, който също очаква своето развитие в настоящия парламент.

Бе отбелязано, че Министерството на правосъдието е изработило и промени в НК, с които се предлага създаването на условия за онлайн пиратство да стане престъпление. С изготвения от широка експертна група законопроект, под ръководството на заместник-министър Мария Павлова, се отговаря на отправените към държавата ни критики по Раздел „Специален 301“ от Търговския закон на САЩ във връзка със защитата на интелектуалната собственост, най-вече в областта на онлайн пиратството.

Текстовете бяха внесени за разглеждане в Народното събрание на 24 април т.г., след като Министерският съвет ги одобри.

Министър Зарков отбеляза още голямото значение, което правителството отдава на участието на страната ни в Срещата на върха за демокрация, както и организираната от България регионална конференция на тема „Антикорупция и националната сигурност“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Американският посланик обсъди с Крум Зарков законите за съдебната реформа и за КПКОНПИ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!