Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Яков Кедми пред Васил Василев: И късче от България няма да бъде взето - Русия няма да позволи

Единствено България е била като един зъбер, скала срещу унищожаването на евреите, добавя Кедми

Русия никога не е диктувала на българския народ как трябва да живее, но Русия няма да допусне някой да си върне властта върху България. Отношенията на Русия с Турция са много специфични, казва той

Специален гост в ефира на „Не се страхувай“ на 8 май е един от най-търсените геополитически анализатори - ЯКОВ КЕДМИ, дипломат, бивш ръководител на израелската тайна служба НАТИВ.

Кедми коментира:

- Опасностите пред България
- Конфликтът в Украйна
- Възражда ли се фашизмът?
- Деградира ли западната цивилизация?
- Нов световен ред или ядрена война?
- Опасно ли е за Русия сближаването с Китай?
- Какво ще се промени, ако Тръмп се върне в Белия дом?
- Създава ли се фронт антиНАТО? 

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Утре празнуваме победата над фашизма. Но той не изглежда смазан, напротив, надига глава? Как стана така, докъде може да стигне неофашизмът в Европа?

ЯКОВ КЕДМИ: Сигурно не е съвсем точно определението, че отбелязваме 9 май като победа над фашизма и нацизма. Ние отбелязваме края на войната срещу нацистките и фашистките държави, но окончателната победа явно не се е случила, защото и фашизмът и нацизмът още не са изкоренени. 

Русия, наистина с помощта на съюзниците, но главно сама, постигна военна победа. И разгроми нацистка Германия и нейните сателити. Но нацизмът не беше унищожен. Кълновете на нацизма не бяха изкоренени. Тъй като онези, които отгледаха нацизма и фашизма, онези, които ги възпитаха, онези, които се надяваха, че с негова помощ ще бъде унищожена Русия във вида на Съветския съюз и ще бъде унищожено комунистическото движение, възродиха фашизма. По същия начин, по който го възпитаха и отгледаха първия път, постепенно-постепенно започват сега да го възраждат и засилват. И той – фашизмът вдигна глава, но днес все още не е постигнал онази сила, която имаше преди, през 30-те години, до началото на Втората световна война.

Но същите онези, които бяха на страната на Хитлер, които го подкрепяха, които го захранваха, които се надяваха на победата му и днес продължават черното си дело. 

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: През 2008 г., когато бившият президент Първанов беше в Израел, Шимон Перес му каза, че българската земя е много хубава и съседите ни имат апетити към нея. Смятате ли, че предупреждението е още валидно?

ЯКОВ КЕДМИ: Не знам какво е казал тогавашният президент на Израел, имали сме различни президенти. По правило, президентът на Израел, освен почетно звание, няма кой знае какво значение и влияние върху живота на страната. Той не винаги изразява онова, което мисли населението на страната. Но що се отнася до България , тя винаги е била апетитен залък за някои от нейните съседи. И постоянно едни или други са се стремили по някакъв начин да я поробят и да се настанят на мястото на турската империя, която няколко стотин години е владяла България по едни изключително жесток, чудовищен начин. 

Днес последователите на същата политика в Европа гледат по същия начин на България. Това, което просветена Европа направи с България, българите го знаят. Те почти унищожиха българското селско стопанство, лишиха България от нейната независимост и суверенитет. Всичко онова, което се случва със страната се диктува от други, а не от българския народ. Използвайки всякакви начини, най-вече подкупите, начело на българската държава, въпреки волята и най-вече въпреки интересите на българския народ, бяха поставени така наречените демократи.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Смятате ли, че за да привлече Турция на своя страна, Русия може да позволи на Анкара да реализира целите на някои националистически кръгове по отношение на България?

ЯКОВ КЕДМИ: Русия никога няма да позволи на никого, още по-малко на Турция, да откъсне и парченце от българската земя или да пороби България. Русия не напразно е воювала и е проливала кръв , аз да получи България своята независимост. Русия не напразно е воювала и е проливала кръв, за да запазят българите своето традиционно православно вероизповедание, така, че иноверци и представители на други религии или други клонове на християнската религия да не могат да диктуват условия на България.

Русия никога не е диктувала на българския народ как трябва да живее, но Русия няма да допусне някой да си върне властта върху България.

Отношенията на Русия с Турция са много специфични. Русия се опитва и в тези отношения да спазва общите интереси и на двете държави, благоприятни и за двете страни. Но тя не позволява на Турция да предприеме някакви стъпки в ущърб на други страни или да накърни руските интереси.

България може да не се притеснява – точно добрите отношения на Русия с Турция ще предпазят и защитят България от каквито и да било опити на екстремистите в Турция да окажат някакво влияние на случващото се в България.

Същото Русия прави и в Кавказ и на други места по света.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: По повод спасяването на българските евреи един израелски посланик в София беше казал : “Ако хуманизмът беше критерий, България трябваше да приема Европа, не обратното“. Защо този израз на солидарност и братство на нашия народ с евреите е почти неизвестен за света?

ЯКОВ КЕДМИ: По отношение на евреите, България е проявила нечувана човечност. Голям е приносът и на българската църква, тъй като решаваща роля за спасяването им е изиграл висш представител на българската църква (Софийският митрополит Стефан, след 1945 г. екзарх на БПЦ. б.р.)Той заплашил цар Борис с думите, че ако предаде българските евреи на нацистите и позволи тяхното депортиране, във всички църкви на България, царят ще бъде прокълнат и анатемосан.

Никой от религиозните дейци в другите държави не се е решил на подобна дързост, само българският митрополит е направил тази крачка. И цар Борис се вслушва в неговия съвет. Тук става въпрос за единство между интелигенцията, църквата и народа – и проява на една висша степен на човечност и мъжество. И точно затова оцеляха българските евреи.

Но светът е много лицемерен, особено Западът. Онова, което е станало в България, винаги е стояло като някакъв упрек към действията на западните власти. А те винаги са гледали на българите, на славяните и особено на източните славяни, отвисоко – как е възможно България да прояви качествата, на които те не са били способни!

Та нали цяла Европа е сътрудничила на нацистите при унищожаването на евреите?! Полицията на Нидерландия е предала на нацистите 100 процента от евреите в страната – това е световен рекорд. А Франция – един от президентите на Франция – Митеран, като млад е бил служител на правителството във Виши, което е изпращало евреите в лагерите на смъртта в Полша. Цяла Франция, с изключение на комунистите, е съдействала на нацистите. В Италия, всички политически крила са участвали в депортацията на евреите. Да не говорим за украинците, за поляците, както и за прибалтийците.

Единствено България е била като един зъбер, една скала, срещу унищожаването на евреите. Това нейно поведение е било голям укор към другите държави и никоя от тях не е имала интерес това българско благородство, този героизъм на България, да бъдат огласявани и подчертавани. Затова нещата се премълчават и никога не се говори за това.

А по времето , когато в България и в Източна Европа са съществували антирелигиозни настроения, никой не е бил заинтересован от подчертаването на човешката, благородна роля на българската православна църква. Това също е изиграло своята роля.

Освен това е имало едно измамно отношение на пролетарския интернационализъм – както в Съветския съюз, така и в страните от Източна Европа. Били са премълчавани престъпленията срещу евреите, както и срещу други народности, извършвани от местното населението в сътрудничество с нацистите. Заедно с всичко това е била премълчавана и благородната роля на България за спасяването на българските евреи.

Държавите, сътрудничили на нацистите, не са имали интерес да признават и да подчертават, че българите са успели в спасяването на евреите. И възниква въпросът за това, което наистина се е случвало – точно от тези истини са се страхували всички. Именно затова никой не е поставял въпросът за прибалтийските нацисти, за украинските помощници на нацистите, които са изтребили милион и половина евреи. Не се е повдигала темата за онези, които са помагали всячески за унищожаването на евреите, в подвластните на нацистите територии.

Заедно с премълчаването на избиването на евреите, от една страна, от друга - премълчават и благородната роля на България. Това е една цинична, подла игра на интереси. Ако погледнем обективно, нито една държава, нито един народ, никой не се е оказал спосоен да направи онова, което направи българската държава и българската православна църква.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Свидетели сме на немислими доскоро явления на Запад - легализиране на наркотиците, поощряване на смяната на пола и на педофилията, наблюдаваме дивашка омраза към руската цивилизация, натиск за унифициране на хората и обществата, почти официална корупция…Ще преживее ли западната цивилизация този упадък?

ЯКОВ КЕДМИ: В цялата тази вакханалия, пред абсолютната безнравственост, която напомня библейските Содом и Гомор, най-силна съпротива оказва православната църква, както в България, така и в Русия. И това е свързано с гонения срещу православието. Католическата църква се подлага на тази содомия. Тя вече приема като свещеници и трансджендъри, приема всякакви извратени типове и допуска всякакъв род извращения, приема ги и отстъпва пред тях.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

Онова, което става на Запад е резултат от развращаването и деградацията на така наречения „западен морал“. Западният морал, фактически, беше изграден единствено на парите, богатството, експлоатацията. Тази основа беше прикривана с демагогия за нравствеността, за църквата, за благородството. Но на практика най-жестоките престъпления са извършвани от Запада. Включително и унищожаването на цели народи, на държави - най-кощунствени престъпления, прикрити с една извратена нравственост.

Затова днес западните държави се оказаха безсилни да се противопоставят. Силата е само там, където народите стоят твърдо на своите традиционни национални корени и ценности - а при българския народ, както и при руския, съпротивителни сили срещу извращенията дава и религията.

И това предизвиква още по-голяма истерия и желание у Запада да прекърши, да унищожи тези здрави устои, за да наложи своята безнравствена идеология и начин на живот. Които носят единствено гибел за човечеството.

Искам да отбележа, че фактът, че хомосексуалистите не могат да имат потомство е Божие наказание, Божия справедливост. Това е най-важното за човешката история – не трябва да имат потомство тези нравствени изроди. Това, което правят помежду си, си е тяхна работа, но няма да имат потомство, няма да имат бъдеще. И всеки вярващ ще каже – това е Божията промисъл. А невярващият ще каже , че това е историческа правдивост. Опитите да се наложат хомосексуалните и други извращения е най-голямата заплаха срещу човечеството. Защото те не са просто извращения, това е край на човешкото бъдеще.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Докъде може да стигне противопоставянето в Украйна и какви са възможните решения на конфликта?

ЯКОВ КЕДМИ: Конфликтът не може да бъде прекратен. Причината за конфликта е в това, че Украйна отдавна е престанала да бъде не само самостоятелна държава, но и изобщо държава. Това е територия, която е под управлението на безнравствени бандити, мошеници, последователи на нацистката идеология. Но не те управляват страната си – с тях си играят, тях ги управляват от Запад, преди всичко от Вашингтон и неговите помощници в Европа. Има една-единствена цел, заради която съществува така наречената държава Украйна. Целта е Украйна да е платформа, да е база за унищожаването на Русия и руския народ и на всичко, свързано с тях. Целта е разцепването, разделянето на руската държава. За да бъде свалена Русия от историческата сцена – завинаги.

Украйна няма друга функция. Това отдавна е едно нежизнено способно формирование. Което съществува единствено благодарение на подхранването от Запад. При това с едничката цел – унищожаването на Русия. И така всички престъпления, които върши и на които е готово ръководството на Украйна, са поискани и подкрепени от Запада.

Такова нещо не се случва за пръв път. Западът подкрепяше Ал Кайда, ИДИЛ, готов е да подкрепи всеки терорист , стига той да отговаря на техните държавни интереси.

Украйна не е жизнеспособна държава – нито когато става въпрос за държавни структури, нито за национални структури, нито за икономика. Подобен подход се отнася не само за Украйна. Почти всички страни, оказали се под американско влияние, в една или друга степен са в същото състояние. Прибалтийските държави не биха издържали дори един ден без дотации от Запада и САЩ. Полша ще рухне в рамките на няколко дни, ако няма подкрепата на Запада.

И България, която можеше да се издържа напълно самостоятелно, и можеше да стане богата държава, беше докарана от западните си партньори до пълна зависимост. Те имат интерес да поддържат и поддържат тази зависимост с обещания страната да получава подкрепа, ако декларира прозападна, антируска позиция. Така беше унищожена способността на България самостоятелно да поддържа своята жизнеспособност. Това е политиката на Запада.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Има ли опасност конфликтът да се пренесе на корейския полуостров, в Тайван или някъде другаде?

ЯКОВ КЕДМИ: Конфликтът на Корейския полуостров няма отношение към Украйна. Той има отношение към противопоставянето между Запада, предишния Съветски съюз, Китай и комунистическата идеология. Независимо от това, дали искат или не искат, всички които пяха заупокой на комунизма забравят основни факти.

Главната сила, която се бореше срещу нацизма бяха комунистите. Във всички страни нацистите унищожиха най-вече и най-много комунисти. Във Франция, в България, в Полша - първи биваха избивани комунистите. Дори не отварям дума за Съветския съюз.

Но днес съществува една най-силна, най-бързо развиваща се комунинстическа държава – Китай. Днес има няколко комунистически държави – Виетнам, Лаос, Куба. В Латинска Америка, начело на Бразилия са хора, с марксистка идеология. Така е и в Чили. Тоест тази идеология не е мъртва. Тя е жива, макар че преживява тежки времена, но се възстановява. Искам да напомня на хората – от момента на появата на християнството, дотогава, когато християнството се превърна в религията, която познаваме днес, са изминали 300 години.

От появата на комунизма още не са изминали 300 години. Веднъж, последният председател на КГБ – Крючков, ме попита: какво мислите за комунизма? Казах му, че да се съди за комунизма едниствено на база на отделни репресии през един или друг период е като да се съди за християнската религия само от проявите на инквизицията. Не в това е същността на комуинстическата идеология. Както и не в това е същността на християнската религия.

А войната която се води в Корея е всъщност противопоставянето между комунистическа Корея и прозападна, проамериканска Корея. Войната, която назрява в Тайван отново е американска провокация. Тайван е част от Китай и когато Чан Кайши под прикритието на американците избяга в Тайван , американската армия не поволи на народно-освободителната армия на Китай, която тогава беше по-слаба, да дебаркира в Тайван.

Но дори самите американци през 70-те години подкрепяха идеята за единен Китай. Но казваха – единен Китай, но под властта на Чан Кайши и на Тайван. Сега няма значение под чия власт, но подчертаваха единството на Китай. И в ООН, и в целия западен свят, Китай беше представляван от Чайн Кайши и Тайван.

Днес всичко се промени – да, американците признават Ктиай, признават комунистическото правителство там, принудени са да се съобразяват с тях. Но ако преди е имало единен Китай, той си остава единен, независимо от това, кой е начело. На думи американците признават, че Тайван е част от Китай, но на дело те се опитват да провалят тази цялост. Стремят се да запазят Тайван като своя марионетка, като бъдеща своя база срещу Китай.

Бил съм в Тайван, жителите на Тайван как наричат Китай - основната земя. Попитах човека, който ме заведе в Тайван - какво означава това? А той ми каза – основната, голямата земя – това е Китай. Те така виждат нещата – ние сме малката земя, която е част от голямата земя. Така, че Китай изцяло ще се обедини и Тайван ще влезе в границите на Китай. И ако американците са благоразумни те ще разрешат да се състои този естествен процес. Ако се опитат със сила да му попречат, ще си прекършат гръбнака.

А що се отнася до Корея, тя направи една невероятна крачка напред. Тя постигна абсолютен суверенитет и независимост. Днес никой не се решава да атакува Корея или да й натрапи осбствената си воля. Защото Корея разполага със свое термоядрено оржие. А със страни, които имат термоядрено оръжие , никой няма намерение да воюва, дори САЩ.

Да, става дума за Северна Корея.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Какви опасности крие за Русия сближаването с Китай

ЯКОВ КЕДМИ: Не става въпрос за сближаване с Китай, става въпрос за общи интереси, за обща оценка, както от страна на ръководителя на Китай, така и на президента на Русия.

Навремето проведох първия си сериозен разговор с президента на Русия Путин. Беше началото на 90-те години, той още не беше в Кремъл и не беше тръгнал нагоре по стълбичката.

Първият ни разговор продължи дълго и обсъждахме отношенията между Израел и Русия. Той предложи много интересен подход, от който научих много. Путин каза: „Нека видим дали между нашите страни и нашите народи има някакви противоречия, противоречиви интереси. И дали имаме общи интереси“.

Половин час анализирахме интересите на Русия и интересите на Израел, интересите на израелския и на руския народи и стигнахме до един и същи извод – между нашите страни, между нашите народи няма никакви противоречия. Предишните са били изкуствено създадени, а не естествени. Заедно с това съществуват много общи интереси, освен общата история. Това показва оценката на президента на Русия за отношенията с другите държави – дали имат противоречия и дали имат общи интереси.

Русия и Китай почти нямат противоречия. Понякога съществуват различни гледни точки по някои въпроси, но разликата в мирогледа не е противоречие. Но има твърде много, твърде много общи интереси. И това определя процеса на сближаване между Русия и Китай – политиката за постигане на общите национални интереси за благото на двете страни. Точно така и Русия и Китай разглеждат интересите си когато става въпрос за всички страни по света – опитват се да засилят общите интереси и да преоодлеят разногласията така, че да не им позволят да попречат на постигането на взаимните цели.

Точно така се изгражда и новата политика в света, която сега се опитват да прокарат Китай и Русия – многополюсен свят, в който всички проблеми се решават с отчитане на всички интереси на всички страни, а не на една от тях или само на една група страни.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Всичко предвещава пренареждане на световната политико-икономическа конструкция. Как може да изглежда новият свят?
ЯКОВ КЕДМИ: Това се случва, това вече не може да бъде спряно, защото старите форми вече са отживелица. Старите форми на колониална и постколониална Европа и Запада вече не функционират. Богатствата, които са били натрупани от западните държави с техните войни, с тяхната колониална политика, вече не работят за благото на колонизаторите.

Другите страни, другите народи се научиха и се учат да се развиват и да развиват всичките си икономически, интелектуални, научнно, културни възможности. Затова колкото повече се развиват народите в отделните държави, толкова по-малко са способностите и възможностите на Запада да диктува своята воля. А Запада не издържат на конкурентната пряка борба, затова икономиката на западните страни, на западния свят ще изостава все повече и повече от икономиката на развиващите се страни, особено от бързоразвиващите се силни икономики като Китай, Индия, Русия, Бразилия, които водят света към едно съвсем друго състояние.

И нито Европа, нито Западът няма да могат да го спрат това. Напротив – колкото повече се пренапрягат, толкова повече са кризисните ситуации в икономиките им. Днес на запад виждаме абсолютна криза на властта - и онова хилаво ръководство, което докарват на власт, и онези безсилни, безволеви решения, които взимат, носят само вреди и ги обезсилват. Европа, нейната икономика, вече престана да е самостоятелна, действа под американски диктат, превърна се в колония на Съединените Щати. Но Западът все повече отслабва и не е в състояние да спре развитието на историята.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Може ли БРИКС и ШОС /Шанхайската организация за сътрудничество/ да са зародиши на някакъв световен антизападен фронт, нещо като антиНАТО или антиАукус?
ЯКАВ КЕДМИ: Те вече се превърнаха в такъв зародиш, зародиш на нов свят, на нови отношения. Но това не е „анти“, защото нищо никога не е било посочено в никакви документи, нямало е никакви обсъждания, че са насочени срещу някого.

Целият им грях в очите на Съединените Щати, на Запада, е това, че там говорят за независимо, свободно развитие, с оглед на общите интереси. Този факт в очите на Запада представлява заплаха, защото отслабва властта именно на Запада. Самите тези обединения обаче не са заявявали враждебност или своята анти-политика срещу нещо. Те са „за“ нещо и не са срещу никого. А това, че тази форма на съществуване става все по-привлекателна показва колко много държави биха искали да се присъединята и към Шанхайската организация за сътрудничество и към БРИКС, и този процес все повече се разраства. Не е възможно той да бъде спрян. А да бъдат наричани „анти“ е абсолютно изопачаване на действителността – те не заплашват никого, искат просто самите те да се развиват, да развиват своите страни и народи.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Какви промени може да се очакват в американската външна политика, ако Тръмп се върне на власт?
ЯКОВ КЕДМИ: Американската външна политика се развива независимо от това, дали на власт е един или друг президент. Един президент прави повече грешки, тогава сриването на Съединените Щати се ускорява, друг прави по-малко. Тръмп не може да промени общата американска политика, защото докато нейната основа се състои в това, че САЩ трябва да превъзхождат всички страни, във всяка една точка на земното кълбо - във военно, икономическо, научно и политическо отношение , всички президенти на САЩ ще я прокарват. Управляването на света от Съединените Щати, тяхното превъзходство е основата на американската политика – и това се поддържа от всички американски президенти. Един върши това по-умело, друг по-малко. Така че Тръмп няма да спаси Америка от сриването в пропастта, към която тази държава е тръгнала. Може леко да го забави, но пропадането продължава. Нито американската икономика, нито американското общество, нито американската култура и наука няма да могат да издържат следващите 10 – 15 години. В самите Съединените Щати го говорят това – че са на ръба на гражданска война. Много интересен е коментарът на бившия директор на ЦРУ. Преди една година той каза, че ако загубят способността си да управляват света под заплаха, това за САЩ ще е краят на съществуването им като единна държава. Именно от това идват и страховете им. Но светът няма вина, че основата на държавата им е гнила, те сами са си виновни.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Каква е опасността от Трета световна война? Възможно ли е да избухне случайно, погрешка?
ЯКОВ КЕДМИ: Ще кажа така – за танго са необходими двама, за война са необходими и двете страни. Русия може да започне и да победи в тази война, но не иска. Съединените Щати искат да я започнат и да победят, но не могат, защото Русия има абсолютно и нарастващо преимущество при стратегическите ядрени оръжия. При тези условия САЩ ще избягват с всички сили и занапред започването на директна война или на каквито и да било военни действия срещу Русия, тъй като тогава ще са обречени. А освен Съединените Щати никой друг няма да тръгне на такава война. Съединените Щати няма да позволят на различни малки държави като Полша да започнат война, не биха искали това. Страхуват се от такъв вариант, и с основание.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Кой губи повече - Русия или Европа?
ЯКОВ КЕДМИ: Русия значително повиши стратегическата си мощ - първо с присъединяването на Крим, после с придвижването си на територията на това, което някога се наричаше Украйна, с унищожаването на Украйна като плацдарм за бъдеща атака срещу Русия, с оттеглянето на САЩ от Близкия изток, с укрепването на руската армия, с усилването на руската икономика, докато Европа все повече отслабва и икономически, и политически, и във военно отношение.

Европа не е в състояние да снабдява Украйна с оръжието, което Киев иска, тъй като европейската промишленост не е готова да го направи. Само за нужното за Украйна въоръжение на Европа й трябват поне една,две години - за да се преустрои и да й го осигури. По думите на ръководителите на военните ведомства както на Германия, така и на Великобритания, Франция, дори на Чехия, днес техните армии са абсолютно неподготвени за военни действия. Ни като състав, ни като количество, ни като въоръжение, нито като способности да увеличават въоръжението си. Какво може да бъде добавено към тези признания?

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Как ще се отрази конфликтът на Русия?
ЯКОВ КЕДМИ: Боевете и трудностите на войната поставят всичко по местата. В боя веднага се вижда, кой е човек, кой е войник, кой е страхливец, кой е подлец, кой кръшка. Виждал съм го това, веднага след война става ясно кой кой е.

Същото е с Русия, тази война показва, кои са истински граждани, патриоти на страната си , а и кои просто се е приспособили и за тях няма нищо свято и могат да плюят по родината. Русия се отърва от такива, самите те избягаха като плъхове от потъващ кораб и така направиха нещо добро за Русия. Изчистиха я от този нравствен боклук, който мърсеше страната и влияеше много зле на развитието й.

А тези които останаха в Русия още повече се сплотиха около страната, около ръководството , около идеята за борбата с нацизма. Днес шансът някой отвън да се постарае да взриви Русия намалява все повече в сравнение с периода преди конфликта. Днес дори на запад признават,че няма никакви шансове за това разрушаване на Русия. Днес тя е по-силна, по-чиста, по-здрава, по-нравствена, по-сигурна в себе си. И това са основните качества, които ще гарантират победата й.

ВАСИЛ ВАСИЛЕВ: Благодаря Ви за това интервю. Очакваме Ви скоро и в България!
ЯКОВ КЕДМИ: Много се надявам отново да посетя вашата прекрасна страна. Надявам се България най-после да добие своята независимост, суверeнитет и да разцъфне така, както само българският народ може да изведе страната си. И никой няма да може да му попречи за това. 

Цялото предаване може да видите ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=_-e1dE4F7xE

И на сайта: nesestrahuvai.com

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Яков Кедми пред Васил Василев: И късче от България няма да бъде взето - Русия няма да позволи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!