Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ФРЕНСКА ГРАЖДАНКА ЛИ Е МАРИЯ ГАБРИЕЛ ?

Васил Василев

Има ли Мария Габриел (бивша Неделчева) френско гражданство като съпруга си Франсоа и сина си Жан-Едуард? Ако да, не е ли безумие президентът ни да не може да бъде чужд гражданин, а министър-председателят, който има много повече власт, да може ? А дори да няма, как ще процедира, когато възникнат конфликтни позиции между България и държавата на сина и на съпруга и ? Ако Париж има интерес от едно, а България - от друго ? Какво ни гарантира, че няма да даде превес на френската позиция ? Синът и католик ли е ? Къде е постоянният и адрес ? Не би ли ни превърнало избирането и в де факто департамент към Елисейския дворец, който ще следи първо за френските интереси, след това за брюкселските и чак тогава за българските ?

Владислав Наков: Простете невежеството ми, но някой може ли да ми посочи какво полезно е свършила госпожа Габриел за България през 15-те години еврочиновническа служба?

Емил Йотовски: Единственото разумно предположение защо ГЕРБ предлагат Габриел е, че тя е с тежка соросоидна патология и се надяват от Козяк да натиснат за подкрепа немирниците от ПП и ДБ. Но тази логика не прави ситуацията по-малко отвратителна.

Не става Мария Неделчева, настояща Габриел, за министър-председател на България !

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!