Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДБ настоя Фандъкова да забрани шествието на Безсмъртния полк

Общинските съветници от "Демократична България" в София призоваха кмета Йорданка Фандъкова да забрани провеждането на шествието на Безсмъртния полк на 9 май.
От ДБ посочват, че в повечето източноевропейски държави деветомайските демонстрации с пропутински знаци са забранени, като тази година шествието на Безсмъртния полк е отменено дори в редица руски градове и региони. 

От групата на “Демократична България” в столичния парламент са изпратили отворено писмо до Фандъкова, в което посочват защо настояват за забраната:

"Навръх Деня на Европа български еквивалент на т.нар. „безсмъртен полк“ отново се кани да проведе шествие в чест на Червената армия, настанила се в България на 9 септември 1944 г. и довела на власт комунистическия режим, обявен за престъпен от българското Народно събрание.
Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод за изразяване на подкрепа към днешните престъпни, терористични действия на руската армия в Украйна.

Миналата година този военен парад бе забранен в много държави заради войната, която Русия води срещу Украйна, като кметът на Рига дори го нарече „фестивал на смъртта“.
Въпреки нашия призив към Вас миналата година този срамен фестивал се проведе. Вие позволихте знамена със сърп и чук, символи KGB и Z, руски знамена, портрети на убийците Путин и Рамзан Кадиров, да манифестират в центъра на София. Тази година ситуацията е на път да се повтори, при положение че дори руснаците се отказаха от шествията на своя територия.

Обръщаме се към Вас с призив да използвате своите правомощия по чл. 12, ал. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и да наложите забрана за провеждане на това шествие на смъртта. 

Бихме искали да Ви напомним, че България е държава-членка на Европейския съюз и НАТО и е абсолютно недопустимо в момент, в който Русия е обявила България за „неприятелска държава“, а Европейският парламент е обявил Русия за държава   -спонсор на тероризма, българското знаме да се вее редом с това на Русия.

Призоваваме Ви да бъдете на висотата на своите правомощия като кмет на европейска София и да не допуснете терористични манифестации в нашия град", завършва писмото апел.

Източник: segabg.com

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ДБ настоя Фандъкова да забрани шествието на Безсмъртния полк | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!