Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Робърт Кенеди обвини ЦРУ за убийството на чичо му


Робърт Кенеди, снимка: Wikimedia/Gage Skidmore/Creative Commons

Кандидатът за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши, който е племенник на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, заяви в интервю, че Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на страната е замесено в убийството на държавния глава през 1963 г.

„Има неопровержими доказателства, че ЦРУ е замесено в убийството му. Мисля, че на този етап това е извън разумното съмнение“, заяви Кенеди, като се позова на книгата на Джеймс Дъглас „JFK and the Unspeakable“.

Според Кенеди-младши aмериканската разузнавателна агенция не само е участвала в убийството, но и в „прикриването“ на престъплението.

Президентът Кенеди беше застрелян в Далас на 22 ноември 1963 година. Разследването установи, че убийството е извършено от Лий Харви Осуалд, който е действал сам, както е посочено в Докладът на комисията “ Уорън „ от 1964 г. Осуалд беше застрелян два дни по-късно, след като беше заловен.

В продължение на повече от половин век има множество теории за това кой може да се е възползвал от убийството на Кенеди, но нито една не е официално потвърдена. На уебсайта на ЦРУ агенцията нарича статия, свързваща американското разузнаване с убийството на Джон Кенеди, „лъжа“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Робърт Кенеди обвини ЦРУ за убийството на чичо му

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!