Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Демерджиев: Гешев не е пътувал със семейството си. По колата му няма щети, освен една сачма във фара

„Аз лично видях автомобила, пострадал от взрива. Има незначителни щети по него, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него. Няма никакви други щети. Гешев е пътувал сам в джипа с охраната си, назначена му от НСО, и не е бил с членове на семейството си по време на атентата срещу него". Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев в парламента на въпрос от Атанас Атанасов. До въпроса се стигна след като в деня на инцидента самият главен прокурор пред сайта "Епицентър" каза, че децата му са се изплашили много, като казаното в по-широкия контекст на събитието остави впечатлението, че е бил придружаван от семейството си. Първият, който съобщи, че Гешев е пътувал със семейството си, както и че взривът е бил с 3 кг. тротилов еквивалент бе шефът на НСлС Борислав Сарафов.

Маршрутът през село Железница за Самоков е бил обичаен за Гешев и той многократно е минавал оттам, съобщи Демерджиев, опровергавайки внушението, че маршрутът е избран в последния момент за някаква среща на младши прокурори.

Щетите по джипа след взрива са незначителни, посочи още Иван Демерджиев, който заяви, че лично е огледал колата. Имало само една сачма, която пробила фара. 

"Видът на взривното устройство и бронировката на джипа не позволяват осколките да проникнат вътре. Той е много по-сигурен, отколкото този, който ползва президентът", заяви Демерджиев.

Атанас Атанасов го попита вярно ли е, че израелският експерт, когото следствието цитира, е пристигнал в България час и половина преди взрива и в качеството си на какъв е бил привлечен към разследването. 

Министър Демерджиев отговори, че не знае дали човекът от Израел, присъствал на огледа, е експерт. Заведен е на местопрестъплението от следователи. Пристигнал е в България в същия ден, в който е избухнала бомбата. 

Така МВР шефът обори информацията, която даде шефът на НСлС Борислав Сарафов в първите часове  на взрива срещу кортежа на главния прокурор, че в колата на Гешев са пътували съпругата му и двете му дъщери.

Първият, който съобщи, че Гешев е пътувал със семейството си, както и че взривът е бил с 3 кг. тротилов еквивалент, е шефът на НСлС Борислав Сарафов. Ден по-късно от прокуратурата и следствието отказаха да отговорят на въпроса кой е пътувал в автомобила с Гешев с обяснението "да не се навлиза в личното му пространство", а следователи посочиха, че силата на взрива и съставът на веществата тепърва ще бъдат обект на експертиза, оценка и анализ, но той със сигурност е целял убийството на главния прокурор и само бронираният автомобил го е спасил.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Демерджиев: Гешев не е пътувал със семейството си. По колата му няма щети, освен една сачма във фара | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!