Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Телефонно обаждане от английско училище до родител: Здравейте, дъщеря Ви вече е момче... просто искахме да знаете!

Санчез Манинг, dailymail.co

Докато пазарува навън, една майка получава обаждане от училището, което я хвърля в смут. Това е предупреждение за всеки родител

Оливия рядко дава повод на родителите си да се тревожат. Ученичка над средното ниво и любителка на природата, тя е, по думите на майка си, „безгрижно и доста типично момиче.“

Всичко се променя, когато започва да учи в гимназията. Изведнъж животът ѝ се усложнява – присъединява се към възможно най-много училищни клубове и дружества, в това число, по инициатива на приятел, и към дискусионна група за ЛГБТ. В рамките на няколко месеца Оливия (което не е истинското ѝ име), тържествено съобщава на родителите си в поредица от новини, че първо е лесбийка, после небинарна, а накрая – момче. Последното ѝ превъплъщение е в резултат от влиянието на приятел, който се идентифицира като мъж.

На принципа „и това ще мине“, родителите на Оливия проявяват снизходителна толерантност. В крайна сметка тя е само на 12 години. Но след това тя започва да се самонаранява – в резултат на тормоз, както разказва майка ѝ – защото предпочита да има къса коса, защото е спортна натура, но и защото не иска „дългата да ѝ пречи“.

Оливия рядко дава на родителите си поводи за притеснения. Ученичка над средното ниво и любителка на природата, тя е, по думите на майка ѝ „безгрижно и доста типично малко момиче“

След това разтревожените ѝ родители се оказват безсилни – те не могат да спрат учителите, които наричат Оливия с новото ѝ име, допълнено с мъжки местоимения. Когато навършва 14 години, Оливия изпада в отчаяние и почти ежедневно заплашва със самоубийство, разказва майка ѝ пред The Mail on Sunday.

Без да съобщи на родителите, училището насочва ученичката към финансираните от Здравните служби за детско и юношеско психиатрично здраве, като я нарича с ново име, което означава, че както родителите ѝ, така и личният ѝ лекар са оставени в неведение.

Именно подобна практика беше посочена в осъдителен доклад миналата седмица, в който се заключава, че благосъстоянието на децата в училищата е застрашено от теорията за „половата идентичност“. Учителите позволяват на учениците да сменят имената и униформите си, без да предупреждават родителите или специалистите. Според доклада на Policy Exchange политиките за „самоидентификация“ понякога да означават, че родителите откриват, че детето им е станало транс, едва след като получат писмо, в което се посочват новото име и местоимения.

Майка на около 40 години от Южна Англия открива, че училището на 13-годишната ѝ дъщеря е позволило тя да смени пола си без нейно съгласие, след като получава случайно телефонно обаждане, докато пазарува.

„Беше петък следобед, аз бях в Waterstones“, разказва тя. „Ръководителят на отдела за подкрепа на учениците ми се обади и каза“ „Здравейте, само да Ви съобщя, че дъщеря Ви се е свързала с преподавателя си и се е определила като мъж, поради което е поискала ново име и местоимения. Исках само да Ви съобщя, че това се случва.“

Този неочакван разговор накарал майката да се загрижи дълбоко. Същата вечер дъщеря ѝ казала, че е тормозена от група момчета в класа си. Майката разказва, че дъщеря ѝ е споделила: „Ще ме тормозят заради това, че съм момиче, но няма да ме тормозят заради това, че съм транссексуална.“

В повечето средни училища, изследвани от мозъчния тръст Policy Exchange, се преподава и оспорваната теория, че хората имат полова идентичност, която може да се различава от биологичния им пол.

Училищата обаче твърдят, че са жертва на объркването около въпросите  на транссексуалността и очакват от правителството насоки за предпазване, които, според Риши Сунак, ще бъдат предоставени до няколко седмици.

За родителите на Оливия ще бъде твърде късно, както и за много други хора, които потвърждават, че проблемите са толкова широко разпространени, колкото се твърди в доклада. Засега родителите на Оливия, които живеят в северозападната част на страната, продължават да водят кошмарна битка с училището, което, противно на изричното им желание, използва новото име в официалните и училищни документи.

Майката добавя още: „Училището се обади и на специалните служби, защото дъщеря ми отиде при тях и каза, че не се чувства в безопасност у дома, защото не приемаме нейната самоличност и продължаваме да казваме, че е момиче. Нямаме никакви права да защитим дъщеря си, сега ни помолиха да подпишем план за безопасност, в който се казва, че като родители ние трябва да създадем безопасно пространство за дъщеря ни и ни казаха, че  не трябва да я наричаме с етикети, които биха ѝ причинили емоционален стрес.“

Не можем да кажем, че е момиче, защото това е етикет. Казаха ни, че ако не подпишем този документ, въпросът може да бъде отнесен към отдела за закрила на детето.“

Майката добавя, че са ѝ казали, че ако дъщеря ѝ се опитва да се самонарани, не трябва да се намесват, а да се обединят в позицията. „Така че сега сме в ситуация, в която като родители нямаме никакви права да защитим собствената си дъщеря.“

И други родители разказват подобни истории. Общите теми включват натиск от страна на връстници, тормоз, училищни ЛГБТ клубове, влияние на групи, поканени от училищата да провеждат обучение за приобщаване.

Една майка разказа, че в училище ѝ казали, че „няма право на глас“ относно решението на 13-годишната ѝ дъщеря да смени пола си, защото това било „право на детето“. Жената, която иска анонимност, каза, че дъщеря ѝ е била подложена на тормоз, когато е започнала да учи в гимназията и е потърсила утеха в обедния ЛГБТ клуб, където е вярвала, че ще намери приятели. „Шест или седем седмици след отиването в клуба, тя обяви, че е небинарна и ще смени името си“, разказва майката.

В училището било направено съобщение и на детето било позволено да се прекръсти, без знанието или съгласието на родителите си. Майката твърди, че училището е променило името и местоименията на дъщеря ѝ в документите, както и че използва новата ѝ полова идентичност в писмата, изпращани до дома.

Когато дъщеря ѝ поискала да използва в училище местоименията те/тях, единственият човек, когото учителите информират, според майката, е по-големия ѝ брат, като му нареждат да пази информацията в тайна.

Друга майка, на 42 г. от Лондон, разказва как е научила, че 13-годишната ѝ дъщеря е наричана с мъжко име в нейното изцяло девическо училище, когато в дома им през 2020 г. пристига писмо. „Дъщеря ми беше споменавала това име и знаехме, че иска да използва това име, но не знаехме, че училището ще го приеме с ентусиазъм“, казва тя.

„Казах им, че не сме съгласни, но те отвърнаха, че тяхната политика е такава.“

Преди промяната на името момичето се обявява за лесбийка. След това в училището се провежда презентация от транссексуален възрастен и се обяснява неговата транссексуалност.

„По-късно дъщеря ми каза, че тази презентация е била ключов момент за нея. Мислехме, че училището ще мисли по същия начин, както и ние, а именно, че това е прищявка на тийнейджър. Но не, те се втурнаха презглава в това.“

Източник: dailymail.co

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Телефонно обаждане от английско училище до родител: Здравейте, дъщеря Ви вече е момче... просто искахме да знаете! | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!