Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пошъл водевил, изпълняван от бездарници

"Хората с лопатите" поработиха яко на "мястото на взривното устройство" и три дни подир "атентата", то започна да замязва на "местопрестъпление". Разшири се, удълбочи се. Преди приличаше на местенце от няколко квадратни сантима, разринато от кокошка в търсене на червейчета, а сега вече доби солидния вид на площ от десетина квадратни метра, върху която се е овъргаляло магаре, за да се оварди от конски мухи.

Отрупаните в безгрижен пролетен цвят дървенца и храсталаците също бяха порядъчно коригирани и обгорени, за да се впишат в картинката. Хубаво е когато, макар и постфактум, сценографът си вземе бележка от критиките и поправи грешките в декора.

Логично - тъкмо фотографиите на обработената със земеделски сечива и горелки, площ, започнаха да ни се представят като непосредствени снимки "от местопрестъплението". Старанието никога не бива да се хвърля на вятъра

Тия "корекции" на сцената на "местопрестъплението" ми приличат на прогресивно оцветяваните "пребити снимки" на Дианчето Димитрова, на които тя ни се явяваше с все по-синьо око и все по-червен нос.

Скоро ще видим Дианка в главната роля в суперпродукцията на Максим Генчев "1349". 

Скоро, ама - нанай!

На издънените сценаристи, режисьори и актьори им бият шута. 

Същото важи и за главните прокурори. 

Речено е - или прави нещо "със света", както има една дума - или ако хептен те не бива, изобщо не посягай да го правиш. Заказчиците ще се отдръпнат от тебе, провалът си е само твой. Театрото "атентат" не се разиграва от аматьори.

Ех, Гешев, Гешев, да беше обвинил и тикнал в дранголника поне един мафиот! Нямаше сега да ти се налага да разиграваш позорището "Многострадална Геновева".

Кръгла нула! И на попрището на Темида и на това на Мелпомена!

Всичко в България е пошъл водевил, изпълняван от бездарници.

Милена Върбанова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ВОДЕВИЛ, ИЗПЪЛНЯВАН ОТ БЕЗДАРНИЦИ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!