Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Откъде дойде модата да се стреля и убива в училищата? Откъде дойде модата деца да

Лидия Делирадева

Откъде дойде модата да се стреля и убива в училищата? Откъде дойде модата деца да мразят и убиват деца? Откъде дойде модата на автомобилните гонки, дрогата, грабежите, стените, изпоцапани с уродливи графити, разюзданата простащина, наречена свобода на изразяване?

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

Кога и защо се превърнахме в гето на скудоумието, насилието и грозотата, ние тук, на Балканите, които имаме история, писменост, култура, музика, розови долини, Аполонии, древни паметници, слънце и дух за сто народа, природа и красота за приказ!?

И няма ли кой най-после да изкрещи, че от сутрин до вечер телевизиите бълват филми с насилие, убийства, наркотрафик, че ни натрапват убийци и оръжия всеки ден, че няма седмица или ден без кървави екшъни и пошлост от екрана, че кината предлагат същите филми - отвратителни, евтини, пагубни за формирането на младата генерация?

И няма ли кой да изкрещи, направо гръмовно да изреве, че поколения израснаха с това непрестанно екранно насилие, че от 1989 година насам то е неразделна част от ежедневната „възпитателна” кино- и телевизионна програма, че вече няма българско детско кино, че вече никой не се интересува в какво възпитават децата, важното е да се продават рекламите!?

И няма ли СЕМ да си сдъвче бумагите, дипломите и всичката комисийна ненужност, щом мълчи за това!?

И нека някой ми каже, че това са частници и излъчват, каквото се харчи, и нека някой ме убеди, че телевизиите, продуцентите, киноразпространителите не носят отговорност за формирането на ценности, и нека някой оспори, че евтиното, безвкусното, комерсиалното и кървавото са ежедневие!

Памет и мъка за разстреляните дечица в Белград!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!