Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Киев отрече да е замесен в атака с дронове срещу Кремъл

Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров заяви, че Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл, която Москва обяви в сряда. Пред Би Би Си той каза още, че целта на Киев е да освободи окупираните територии, а не Москва.

Заедно с ФБР цензурираме във Фейсбук всичко против Украйна: шефът на киберотдела на Киев

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл, но, както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", каза той.

Според Никифоров случилото се в Москва е покачване на напрежението преди 9 май (Денят на победата над нацистка Германия, практически превърнат в най-важния национален празник на Русия - бел.ред.), а не терористичен акт, както го нарече Кремъл. "Терористичен акт са разрушените блокове в Днипро и Уман", уточни той.

Президентският съветник Михайло Подоляк каза в коментари, изпратени до "Ройтерс", че твърдението, че Киев стои зад атаката и арестът на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

Той също посочи, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл и че подобни действия не постигат нищо за Киев на бойното поле и само ще провокират Русия да предприеме по-радикални действия.

"Разбира се, Украйна няма нищо общо с атаките с дронове срещу Кремъл. Ние не атакуваме Кремъл, защото, на първо място, това не решава никакви военни задачи", каза Подоляк.

По-рано Русия обвини Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в неуспешен опит да убие президента Владимир Путин. Кремъл заяви, че смята атаката за "планирана терористична акция" и си запазва правото да отговори.

Според информацията два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита.

По думите на говорителя Дмитрий Песков снощи президентът не е бил в Кремъл, а днес работи от резиденцията си в Ново-Огарьово западно от Москва.

Източник: dnevnik.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Киев отрече да е замесен в атака с дронове срещу Кремъл | Glasove.com

Киев отрече да е замесен в атака с дронове срещу Кремъл

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!