Следвайте "Буднаера" в Телеграм

И страната ни е прекрасна, и народецът ни е невероятен, и...

Цветеслава Гълъбова

Петъчно от д-р Владимир Тупавичаров

Най - сетне е петък и то какъв! Не чернодробните ензими им предстои тридневна задгранична екскурзия далеч отвъд границите не референтните стойности.

Отминалата седмица беше богата на културни събития. Руснаците направиха игрален филм, изцяло заснет в космоса. В духа на конкуренцията сега американците трябва да снимат филм на Луната. А, забравих, те вече снимаха. Верно, не точно на Луната, в едно холивудско студио, но си беше като истинско.

Имаме и друга филмова новина - Тео Ушев /ама именце, а/ спечели награда на филмовия фестивал в Москва. Филмът е слаб римейк на "Кин дза дза", та са му подхвърлили кокалче - специална награда на журито, както го разбирам аз - специална награда от спациалните служби. Като знам какви работи пишеше против руснаците и конкретно против тоя фестивал си викам - ще я върне. Ама не, прибра си я. Кво ли си рече, бал съм ти подкрепата за Киев, нея на филийка не можеш да я намажеш. А дали премията е била в рубли, или в юани? То има и златни рубли, а сигурно и юани, а може да му напълнят туби с нафта.

Кривоминджев ще си среже вените по дължина от мъка, бива ли такова мерзко предателство от свой човек! Бива и още как, цялата ви порода е продажна. Затова не давате да се издума за Закон за чуждестранните агенти. Американците го имат от 1958 година, просто трябва да кажеш кой ти плаща да лаеш. Янките са прагматични, докато французите се лигавят сherchez la femme, търси жената, америкашкита знаят - chercher l'argent, търси парите. Дайте го тоя закон, да видим кой от кое посолство лапа! Що се дърпате, не искате ли да лъснат рубладжиите, дето Лена ги спомена още преди парапета? Нямате дупе за тая работа, тя не е като оная.

В Германските училища отново е на мода нацистката символика. Маршове, песни, поздрав с вдигната ръка "от сърцето към слънцето". Замислих се дали пречупените кръстове са с цветовете на дъгата, щото нали ... На тия малоумници не им увират тъпите кратуни, щом видят сиромашия се хващат за фашизма. Историята не се повтаря геносен, тоя път руснаците удариха първи, късно се сетихте.

Тенджерата се превърна в символ на демокрацията. Французите правят шествия и клопат с празни тенджери, ченгетата им ги вземат, а Макроша вика, Франция нема тенджерите да я движат напред. И като стана една ... народът вика, с празни тендежери нема прогрес, а някакви големи френски производители се обидиха, що бе ние какви съвременни тенджери правим! Правите вие, ама немате сертификат от госпожа Моасе, все едно не сте ги правили Засега е одобрила само тендежерите на Икеа и наплю руските, скапани били, нейната се олющила. Тенджерата се олющила, това дето си помислихте е загорело, ако беше се олющило въобще немаше да повдига темата.

И докато французите ги лишиха от съдове за готвене, американците ги натисна неманье. На 30 млн. получатели на купони за храна им съкратиха изплащането с 90%. САЩ са пратили на източния фронт 133 млрд. долара, докато бюджетът на Агенцията за опазване на околната среда е 12 млрд. долара, а бюджетът на Центърът по контрол и профилактикана заболяванията - 11 млрд. долара. При извънредни обстоятелства 57% от американците не могат да извадят бързо 1000 $, а четвърт от американците гладуват. Според Холивуд всички американци са богати и хубави, Рамбо е непобедим, а в болницата екип от пет сестри и трима доктори всеотдайно чака в спешното отделение, за да се хвърлят групово да спасяват живота на всеки наркодилър с огнестрелна рана. В действителност болницата е само за притежателите на здравна застраховка и то зависи от вноските, Рамбо предпочита невъоржени противници, а повечето американци са мазни тулупи, силно привързани към забранени препарати. Хич нямаше да ми дреме, но имат гадния навик да превръщат своите проблеми в мои.

Просто са ми пред очите ироничните усмивки на местните правоверни либерали и подхвърлянията: четирихилядник и агент на Путин ни пробутва кремълска пропаганда. Може, знае ли ми сърцето, аз тия работи ги чух от Робърт Кенеди младши, ама с ушите си ги чух. Е, не в личен разговор засега още е само сенатор, нека се изкисне, да стане президент, па ще ги събера с Вовата, ще сипя по една водка и ще теглим чертата, щото ми писна на чудовищно големия ... нос.

Дедо реши да става Прадедо, обяви че ще се кандидатира за втори мандат. Първата му работа беше да изгони от работа журналиста Такер Карлсън, американския Карбовски. Компанията Фокс Нюз загуби милиард долара за денонощие, а Карлсън вероятно ще влезе в политиката.

Малко след като обяви кандидатурата си, Дедо го хванаха с ученически пищови. Написали му на една хартишка какво ще го питат, каво да отговори, трудните имена му ги написали на срички. Снимчици на питащите журналисти му турили, ударения на думите му написали. Оня палячо Тръмп го скъса от майтап, имитира как ходи, как говори. Не им е лесно на краварите, изборът е между вродена идиотия и сенилна деменция. Но дядката е злобен, нищо че е изкуфел. Как унизи президента на Южна Корея, не ми се поверва! Чул съм, вика, че пееш, я изпей нещо! И оня изпя, няма майтап! Очаквах да го накара да каже стихотворение, да изтанцува нещо, ама дедо се измори и го остави на мира.

Докато се смея на американците, в нашия Парламент Родител 1 ГЕРБ и Родител 2 ПППП още не могат да осиновят правителство. Виновен се оказва Костадин Костадинов, щото му е малка пишката според Манол Генератора от ПП - то. Не знам Маноле, може пък теб да са те разглезили с големи пишки и сега все да ти малнее? Карай смело, докато дъвчеш пишките на "Възраждане", рейтингът им расте като коприва зад нужник! Навъдихте се пишкомери, да ви пикая в шардонето! Въпросният Манол също като Тео мрази руснаците, но по телевизията. В приятелски компании само руски песни пее. Пее като славей в каца, но отстрани изглежда като човек, убеден че не трябва да крие таланта си. Пой, ласточка, пой!

Простото и приятели се оказаха много темерел /умрели на цигански/ откъм кадри. За баш реформатор на съдебната система изплюха един Цою Цоев, дето е завършил право преди 4 години, има две години стаж на тате у кантората и два мандата у политиката, ама къси мандатчета, техните не се проточват, чуваш ли Маноле, късите мандати са ви проблемът, не късите пишки. И тоя пърхот ще чегърта съдебна ситема, мочко който една тенджера не може да изчегърта, примерно на Моасето. Срещу него са изпечените тарикати от ГЕРБ. Буци си назначи главен прокурор, с шефа на конституционния съд си викаха "братиньо". Предишното "в името на народа" на тях им звучи като "вимето на народа".

При нас политическите промени пристигат на танкове. Социализмът ни го докараха на танкове и не мръдна 45 години. После ни харизаха демокрация та се чудим какво да я правим да ден днешен. Нема страшно, руснаците казват "свято място не остава пусто". И страната ни е прекрасна, и народецът ни е невероятен, и Бог е добър. Да се запазим хора, всичко друго ще се нареди.

А че окъснях, ще увехне салатата. Весели празници и наздраве!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!