Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Три американски банки убиха надеждите... Вчерашните аварийни действия на БНБ... дано помогне...

Йордан Халачев

Три американски банки- First Republic Bank, Western Alliance Bancorp и Pacific Western Bank убиха надеждите и потопиха фондови борси. Фалитите на Silicon Valley Bank и Signature Bank, както и прибързаното поглъщане на Credit Suisse в Европа, провокираха "много нерви на пазара" и вложителите са предпазливи.

Трите куци американски банки, First Republic Bank, Western Alliance Bancorp и Pacific Western Bank, (PacWest) подновиха опасенията за банковия сектор в Съединените щати и потопиха американските и европейските фондови борси.

„Проблемите в First Republic Bank несъмнено отвориха отново раните от март, като инвеститорите отново се тревожат за финансовата система“, каза Ръс Молд, инвестиционен директор в AJ Bell.

Основните американски борсови индекси регистрираха понижения, след като финансовият отчет на First Republic Bank отново разпали опасенията за по-широкия сектор, пише Си Ен Би Си.

Основните европейски борсови индекси се насочиха към най-големият си дневен спад от месец насам, предаде Ройтерс.

Акциите трите американски банки се сринаха-на First Republic Bank с 49, 37%, след като 14-тата доскоро банка в САЩ представи финансовите си резултати за последното тримесечие. Цените на книжата на Western Alliance Bancorp и PacWest се понижиха съответно с 5, 58% и 8, 92%.

"Голдмън Сакс" ме шокира с валутните си стратегии за лихвени политики.

Вместо да търгуват щатски долари, играчите трябвало да се ориентират към японската йена, еврото и валутите на държавите-износителки на суровини, за да получат по-висока доходност, съветва банковият стратег Карън Рейхгот Фишман от “Голдмън Сакс груп”. Валутите на държавите-износителки на суровини не са ли основно йоани и рубли? Това ми звучи, пореден гвоздей в ковчега на долара!

“Това неустойчиво положение на долара и по-широката липса на посока на валутните пазари предполага, че потенциалните възможности са валутните двойки в които не участват зелените пари”, обяснява Фишман.

Путин пък не пропусна да налее масло в огъня и заплаши всички западни компании в Русия с национализация, като започна веднага с германската "Унипер" на финландската "Фортум".

Корабите на ВМС на Русия блокираха зърнения коридор. Представители на Русия в Съвместния координационен център в Истанбул на 25 април отказаха да координират движението на кораби към/от морските пристанища на Украйна по „зърнения коридор“, съобщиха ВМС на Украйна.

Смятам вчерашните аварийни действия на БНБ за добро начало и дано помогне.

Йордан Халачев
Дори Джейми Даймън, ветеранът от Уолстрийт, който ръководи JPMorgan през финансовата криза от 2008 г. , когато лошите жилищни заеми в САЩ причини проблеми в цялата глобална финансова система, не успя да спаси положението. През последните седмици той работи с правителствени служители за координиране на спасителен план за базираната в Калифорния банка First Republic. Вчера, страните от ЕС отново не успяха да се договорят за съвместни покупки на боеприпаси за Украйна, съобщава полската радиостанция RMF FM.
„Доставките на боеприпаси от ЕС за Украйна предизвикват все повече и повече смущение“, каза европейски дипломат, пожелал анонимност. Американските политици не си гледат спукания балон, а в САЩ се занимават с нас и поставиха България под наблюдение заради неглижиране на онлайн пиратството! Е, поне по нещо се наредихме до Русия и Китай! В момента седем държави са в тазгодишния приоритетен списък за наблюдение: Китай, Чили, Аржентина, Индия, Индонезия, Русия и Венецуела, съобщава Ройтерс

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!