Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тъкър Карлсън разобличи тоталната цензура в американските медии след уволнението си


Тъкър Карлсън, снимка: АП

Тъкър Карлсън публикува в Туитър видео, в което критикува остро американските медии в първата си поява след раздялата си с Fox News. В него журналистът заяви, че истинският дебат по основните въпроси просто „не е разрешен“ в американските медии.

Въпреки че не коментира директно уволнението си от Fox News, Карлсън разкритикува американските мейнстрийм медии, заявявайки, че повечето дискусии по новините са „неуместни“ и „невероятно глупави“, докато ключовите теми остават неспоменати.

„Безспорно големите теми, тези, които ще определят бъдещето ни, на практика не получават никаква дискусия – война, граждански свободи, нововъзникващи науки, демографски промени, корпоративна власт, природни ресурси. Кога за последен път чухте легитимен дебат по някой от тези въпроси?“, попита реторично той. – „Мина много време. Подобни дебати не са позволени в американските медии“.

Според журналиста и двете основни политически партии в САЩ са „постигнали консенсус за това какво им е от полза“ и сега „активно заговорничат“, за да спрат смислената дискусия, заявявайки, че американското статукво се е „отказало от убеждаването“ и сега „прибягва до сила“, и увеличава цензурата.

„Изведнъж Съединените щати много приличат на еднопартийна държава“, каза Карлсън. – „Това е депресиращо осъзнаване, но няма да е постоянно. Сегашната ни ортодоксалност няма да издържи. Този момент по своята същност е твърде смешен, за да продължи, така че няма да продължи.“

Оттеглянето на Карлсън от Fox News в понеделник беше голям удар за телевизията, тъй като шоуто му в праймтайма беше дълго време най-рейтинговата новинарска програма в САЩ. Въпреки съобщенията, че той е бил уволнен, Fox заяви, че са се „съгласили да се разделят“ и не даде повече обяснения за решението, което доведе до спад в рейтингите и пазарната стойност на компанията.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тъкър Карлсън разобличи тоталната цензура в американските медии след уволнението си

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!