Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Посолството на САЩ: Американски военни рутинно преминаха през България


Снимка: Труд/ПИК

Американските военни, заснети на Терминал 2 на летище София, са преминавали рутинно през България. Това се казва в официално съобщение на посолството до медиите. Според посолството на САЩ „войниците, които са били тайно заснети, наистина пътуваха през България, но имаха само кратък престой на път за САЩ – спирането им в София е напълно съгласувано и одобрено от местните власти. Терминалът работеше през цялото време“.

„Американски военнослужещи често преминават през България, защото нашите две страни работят съвместно за гарантирането на общата ни сигурност“, пише в изявлението. Оттам не посочват откъде са пътували войниците на САЩ.

През последните две години самолети, наемани от Трнаспортното командване на Армията на САЩ, използват летище София за извършване на техническо кацане или кацане с цел презареждане. Това показват данни от сайта за проследяване на полети Flightradar24. Преди това за тези цел американските военни ползваха летища в Румъния. Не е ясна причината да изберат България пред Румъния и какво е наложило тази смяна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Посолството на САЩ: Американски военни рутинно преминаха през България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!