Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нима някой в момента си прави илюзия, че има демокрация

Елена Гунчева-Гривова

Преди няколко дена споделих една моя стара публикация относно протестите. Макар и в шеговит тон, би трябвало да накара много хора да се замислят. Демокрацията е хубаво нещо....ако я има. Нима някой в момента си прави илюзия, че има демокрация. Демокрацията е власт на народа. А в момента властта е на всеки друг, но не и на народа. Кое не ви е ясно? Следователно с инструментите на демокрацията няма да постигнете нищо! Всъщност тази илюзия за демокрация никога не е работила, просто е един пореден метод за манипулиране на тълпите. Спомняте ли си последно кога някой политик - местен или глобален, ви говори за демокрация, за свобода, за народовластие? Тц, няма!
Без съмнение американците ще бъдат в шок и ужас от мирните ни протести. Заради скандиранията и речите по протестите ще решат, че повече няма да са агресивни, нагли, безочливи, алчни копеленца, а ще станат едни алтруисти, които ще се откажат от войната, която вече са запланували и водят. И в която са решили да ни въвлекат.
Също без съмнениие протестите са важни. За нас. За да се убедим, че все пак има гражданско общество и мислещи хора. За да се организираме. За да кажем мнението си. И...да осъзнаем, че с мирни протести историята никога не се е променила.
Знаете, че данък "обществено мнение" не плащам. Затова и казвам, че докато се опитваме да преборим с инструментите на демокрацията американския колониализъм и империята на злото, не само няма да успеем, но и допълнително ще задълбочим проблема, защото враговете ни ще се убедят, че сме неспособни на ефективна съпротива. Мислите ли, че АХ би се впечатлил от мирно шествие? Борбата срещу фашизма е била с оръжие, по горите, с диверсии и т.н. Естествено, това звучи страшно и не го препоръчвам. Просто тогава не са спазвали Наказателния кодекс и Закона за защита на държавата. Не са искали разрешение от фашистката власт, за да кажат, че не я харесват. Не знам вече как да го кажа, че да ме разбере поне някой!
За съжаление аз не съм водач. Липсват ми пари и здрав гръб. А без това никой не може да направи нищо. Аз съм от единаците. Които са неудобни и за стадото и за глутницата. Аз съм извън системата и системата е извън мен. Затова мога да си позволя да казвам каквото мисля. Без да ми говорят звездите, парите или властта.
Протестите трябва да са многохилядни. Само в София, защото там е центъра на властта. Около АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО!!! И около Народното събрание, ДОКАТО ВЪТРЕ ЗАСЕДАВАТ!
Въпреки това, подкрепям протестите. Защото те са за нас. Да се убедим какво се случва, да се видим кои сме и да премислим как да продължим...
Елена Гунчева-Гривова

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!