Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Става интересно! Китай наложи първи сериозни санкции на САЩ. Следващият удар ще са

Йордан Халачев

Китай наложи първи сериозни санкции на САЩ.

Пекин наложи санкции на американските отбранителни компании Lockheed Martin и Raytheon. Повод е доставката на оръжие на Тайван, пише „Асошиейтед Прес“.

Тези компании вече няма да могат да получават редкоземни елементи, контролирани от Поднебесната, която според наличните данни контролира 90% от целия пазар на тези стоки. Ограниченията са сериозна заплаха за производството на американски изтребители F-35 и ще засегнат цялата икономика на САЩ.

Това не е единственият коз в ръкава на Китай. Следващият удар ще са полупроводници и пазарът на слънчеви батерии. Става интересно!

Администрацията на президента на Южна Корея заяви, че законите на републиката не съдържат забрана за военна помощ на трети страни. Въпреки това Сеул не доставя оръжие на Киев, за да поддържа стабилни отношения с Руската федерация, пише агенция Yonhap, като се позовава на източник от кабинета на президента на републиката.

Съединените щати напълно спряха полетите на своите стратегически дронове Global Hawk над Черно море заради инцидент с друг американски дрон Reaper, свидетелстват данни на портала Flightradar24. Оттогава американските стратегически дронове, базирани в Сицилия, вече не са навлизали във въздушното пространство над Черно море.

Президентът на САЩ Джо Байдън се впусна в опасно глобално приключение, пише Bloomberg.

Администрацията на Байдън се опитва да покаже, че САЩ могат както да помогнат на Украйна, така и да се изправят срещу Китай, като увеличат бюджета за отбрана със сравнително малка сума.

"Тази стратегия първоначално беше хазарт. Колкото по-дълго продължава конфронтацията, толкова по-големи са рисковете", завършва Bloomberg.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!