Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Потвърдено от съда - смъртта на Марадона е умишлено убийство, съдят 8 медици

Осем медици ще бъдат изправени пред съда за смъртта на легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона. Устният процес срещу подсъдимите беше потвърден от Камарата по обжалванията на съда в Сан Исидро, а обвинението е „ убийство с евентуален умисъл“, съобщи TycSports. 
Искането да започне дело е от миналата година, когато прокурорите и съдията разпоредиха това. Въпреки това, то беше обжалвано от обвиняемите, но сега е потвърдено от Камарата, съставена от Карлос Фабиан Бланко, Густаво Адриан Хербел и Ернесто Гарсия Мааньон, висшите съдии, че дело ще има. 

Осемте обвинени от прокуратурата, които сега ще бъдат изправени пред съда, са неврохирургът Леополдо Луке, психиатърът Агустина Косачов, психологът Карлос Анхел "Чарли" Диас, лекарят-координатор на Swiss Medical prepaid, Нанси Едит Форлини, координаторът на медицинската сестра Мариано Ариел Перони, медицинските сестри Рикардо Омар Алмирон и Дахиана Гизела Мадрид и лекарят Педро Пабло Ди Спаня.
Според първоначалното искане за съдебен процес, направено от прокурорите, осемте обвиняеми не са се съобразили "с добрата медицинска практика" и сърдечното състояние на легендата.

Засега не е искана мярка за неотклонение на подсъдимите, така че те ще бъдат свободни до делото. Що се отнася до наказанията, които могат да им бъдат наложени, те варират от 8 до 25 години затвор.
Сред осемте обвиняеми се открояват случаите на неврохирурга Леополдо Луке и психиатъра Агустина Косачов. И двамата са изправени пред две други обвинения в допълнение към това за непредумишлено убийство с евентуален умисъл.

В случая с Луке той е обвинен в престъплението „използване на фалшив личен документ“, тъй като е обвинен, че е използвал фалшив подпис на Диего Марадона, за да поиска медицинския му картон. Към Косачов другото обвинение е в професионални фалшификации на документ за психологическа годност на пациента. Тя е отговорна за това, че е представила свидетелство за умствена годност на звездата, без да е ходила при него.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Потвърдено от съда - смъртта на Марадона е умишлено убийство, съдят 8 медици - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!