Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Схема от „Борисов 2“: Кой точи златото на България? „Дънди прешъс“ връща 403 млн. на свой аватар в Нидерландия

Кой източва златото на България с убийствено неизгодна концесия на името на канадската „Дънди прешъс“? Narod.bg се сдоби с данни за прехвърляне на 403 милиона лева от концесионера на рудника в Челопеч към компания-аватар, регистрирана в Нидерландия. Врътката, станала по време на кабинета „Борисов 2“, досега не е оповестявана в медиите.

Дали прехвърлянето на колосалната сума не е нарушение на концесионния договор и повод той да бъде анулиран, пита информатор на Narod.bg, запознат с машинациите на канадците?

Проверката ни показа, че става дума за вземане на Дънди Прешъс (Челопеч) Б.В. срещу Дънди Прешъс Металс Кооператиеф У.А., кооперативна организация с изключване на отговорността, учредено и съществуващо съгласно законодателството на Нидерландия, с регистрирано седалище в Амстердам, Нидерландия, и регистриран адрес на управление на ЛунА Арена, Херикербергвег 238, 1101 CM, Амстердам Зуидоост, Нидерландия, за връщане на предоставена в заем сума в размер на 230 000 000 (двеста и тридесет милиона) щатски долава по безлихвен договор за заем, сключен на 2 октомври 2015 г. в 10:30 часа Централно европейско време между Дънди Прешъс (Челопеч) Б.В. и Дънди Прешъс Металс Кооператиеф У.А.

Стойност: 403 084 200 лв.

Номер на акт за назначаване на вещи лица:

20160204205804/05.02.2015

Кои са канадците от „Дънди“?

Канадската „Дънди Прешъс Метълс Инк.“ е международна минна компания, чиято дейност обхваща придобиване, проучване, разработка и експлоатация на находища на ценни метали.

В България компанията стопанисва медно-златния рудник в Челопеч и разработва проект за добив и преработка на златосъдържащи руди до Крумовград.

„Дънди“ извършва проучвателни дейности в Сърбия, стопанисва проекта „Бек Ривър“ за търсене и проучване на златни находища в Нунавут, Канада и 80% дял в минодобивния проект „Капан“ в Армения. Компанията притежава значителен инвестиционен портфейл в производства на благородни и неблагородни метали и диаманти в целия свят.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Схема в Narod.bg от „Борисов 2“: Кой точи златото на България? „Дънди прешъс“ връща 403 млн. на свой аватар в Нидерландия - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!