Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП внесе в парламента решение за забрана на вноса от Украйна. И Румъния обмисля забрана на внос на украинско зърно

Предлага се да не се внася пшеница, слънчоглед, сухо мляко и пчелни продукти

Парламентарната група на „БСП за България” внесе в деловодството на Народното събрание проект на решение за забрана за период от 6 месеца на вноса на селскостопанска продукция, а именно: пшеница, слънчоглед, сухо мляко и пчелни продукти.

„Длъжни сме да защитим българския национален интерес, българското земеделие и производство и здравето на хората. Настояваме това да бъде едно от първите решения на парламента. Още на 23.03 призовахме служебното правителство да наложи забрана. Тъй като не предприемат нищо, внасяме въпроса в парламента”, заяви Корнелия Нинова при внасянето на законопроекта.

И Румъния обмисля забрана на внос на украинско зърно

Управляващата в Румъния Социалдемократическа партия подкрепя забрана за внос на украинско зърно да бъде въведена и в северната ни съседка. Това вече направиха Унгария, Полша и Словакия, като само Братислава допуска транзит. България също обмисля забрана. 

Според източноевропейските страни, целевите помощи от Евросъюза не успяват да компенсират загубите за зърнопроизводителите от пренасищането на местните пазари с украинска продукция.

Украинският земеделски министър започва обиколка в региона, а от Брюксел се обявиха против едностранните мерки. Споровете около преминаването и продажбата на украинско зърно в Европа се случват, докато все още е неясно докога ще работят черноморските коридори за износа му. 

Източник: БНР

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БСП внесе в парламента решение за забрана на вноса от Украйна

И Румъния обмисля забрана на внос на украинско зърно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!