Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕК отново разкритикува забраните за внос на украинско зърно

Европейската комисия днес разкритикува решението на няколко страни от Централна Европа да спрат вноса на зърно от Украйна, предаде ДПА.

Полша, Словакия и Унгария през последните дни обявиха забрани за внос на пшеница, маслодайни семена и други селскостопански продукти от Украйна, с която граничат.

Говорителка на Еврокомисията днес подчерта, че търговската политика попада в обхвата на изключителната компетентност на ЕС и следователно едностранните мерки са неприемливи.

Поискана е допълнителна информация за оценка на ситуацията, каза тя, допълвайки че вземането на координирани решения в рамките на ЕС е важно в трудни времена.

През март Брюксел осигури близо 60 млн. евро подпомагане за земеделските сектори на страните, засегнати от проблема с украинския внос.

Обсъжда се втори помощен пакет, каза говорителката на ЕК днес.

Решение дали да се поднови временната отмяна на вносните мита за украински стоки, трябва да бъде взето преди края на юни. Комисията предложи през февруари да предостави нови предпазни мерки, за да улесни връщането на митата, ако това е необходимо.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ЕК отново разкритикува забраните за внос на украинско зърно | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!