Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Линдините козунаци не приличат на нищо

Печивата са вкусни, но изглеждат като подметка, оплакват се клиенти на пекарната

Съпругата на бившия премиер Кирил Петков Линда опече козунаци без глутен в своята пекарна, похвали се тя в навечерието на Великден във Фейсбук. "Козунаци без глутен", написа тя. Сладкарницата на Линда Петкова и миналата година предлагаше здравословни алтернативи на великденския десерт. 

Линда Петкова с екипа на пекарната си

Козунаците на канадката обаче освен глутен, нямат и никаква форма, забелязаха по-претенциозните клиенти. Един с един не си приличат - някои са силно сплескани и определено нямат нужния търговски вид.

"Взех козунак от пекарната й и у дома се шашнах - дъщеря ми каза, че прилича на подметка. Направо ми беше неудобно да го извадя за празника. Но като го разрязах, беше наистина много вкусен. Може би трябва да поработят малко върху формата, определено изглежда зле, сякаш някой е седял върху него", сподели пред Lupa.bg столичанката Ваня Милчева, която от години е клиент на малката пекарничка "Амели" заради непоносимостта на си към глутен.

Линда Петкова се оправдава, че козунаците й нямат унифицирана форма, защото заради липсата на набухватели, консистенцията трудно се подчинява на предварително зададени параметри.

Килограм от вкусния и пълен със стафиди козунак на Линда струва 50 лева. Цената му бе същата и без 2022 г. За 500 грама от тестеното изделие, приготвено от бившата премиерска съпруга, трябва да броим 25 лева.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Линдините козунаци не приличат на нищо - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!