Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин се срещна с китайския министър на отбраната

Руският президент Владимир Путин се срещна с китайския министър на отбраната Ли Шанфу в Москва и приветства военното сътрудничество между двете страни, които обявиха "безгранично" партньорство, съобщи Ройтерс.

На кадри от срещата, публикувани от Кремъл, се вижда как Путин се ръкува с Ли, който преди това му козирува, а след това сядат на една маса. Присъства и руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

"Развитието на отношенията между нашите две нации върви добре във всички области - в икономиката, социалния, културния и образователния сектор, както и във военните ведомства", заяви Путин във встъпителните си думи.

Пекин обяви посещението на Ли в Москва миналата седмица, като заяви, че той ще се срещне с представители на отбраната, но не беше споменато за среща с Путин.

Китайският президент Си Цзинпин се срещна с Путин в Москва миналия месец. Русия и Китай се стремят към по-нататъшно укрепване на икономическите, политическите и военните си връзки, след като Москва изпрати десетки хиляди войници в Украйна през февруари 2022 г.

Украинските сили откриват все по-голям брой китайски компоненти в руските оръжия, използвани в Украйна, заяви в петък високопоставен служител в Киев. Пекин неведнъж е отричал да изпраща военно оборудване на Русия, припомня Ройтерс.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Путин се срещна с китайския министър на отбраната | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!