Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Г-7 предупредиха да не се правят никакви опити за силово изменение на техния световен ред иначе

Групата на седемте най-развити демокрации (Г-7) предупреди да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред с оглед на войната на Русия в Украйна и все по-голямата настъпателност на Китай, предаде ДПА. Министрите на външните работи на Г-7 се договориха да продължат да подкрепят Украйна и да запазят санкциите срещу Русия, както и да си сътрудничат за затягане на контрола върху спазването на ограничителните мерки. Те заявиха това на заседание, посветено на ситуацията около Украйна в рамките на срещата на външните министри на Г-7, проведена в Каруизава (префектура Нагано), съобщава ТАСС.

Путин се срещна с китайския министър на отбраната

Шойгу докладва на Путин за приведения в бойна готовност Тихоокеански флот

Групата на седемте най-развити демокрации  предупреди да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред с оглед на войната на Русия в Украйна и все по-голямата настъпателност на Китай, предаде ДПА. "Затова ще се противопоставим твърдо на всякакви едностранни опити за силова промяна на статуквото", каза японският външен министър Йошимаса Хаяши на среща с колегите си от Г-7, посветена на положението в Индийско-тихоокеанския регион. "Ще покажем на света непоколебимата решимост на Г-7 за запазване на световния ред, основан на върховенството на правото."

След работната вечеря снощи първите дипломати от седморката днес продължават консултациите си в японския курорт Каруидзава, префектура Нагано. Ще бъдат обсъдени китайското дрънкане на оръжие спрямо Тайван и севернокорейските ракетни изпитания, а също и насилието в Судан, съобщава БТА.

Япония председателства Групата на седемте (в нея влизат още Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия и САЩ) през 2023 г. и ще бъде домакин на срещата на върха през май в Хирошима, градът, който беше бомбардиран от САЩ на 6 август 1945 г. Срещата на външните министри на Г-7 се провежда в Каруизава от 16 до 18 април, добавя ТАСС.

Източник: ТАСС, БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Г-7 предупредиха да не се правят никакви опити за силово изменение на световния ред | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!