Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След отказа от ядрена енергетика (и икономика) Германия иска цял ЕС да я последва и да

наложи санкции на руския ядрен сектор тъй като войната... изисква жертви?

Германското правителство призовава ЕС да наложи санкции на руската ядрена индустрия, тъй като войната в Украйна продължава, съобщи ДПА.

Германия се раздели с ерата на ядрената енергетика... от там и с икономиката... Кога ще ни стигнат германците?

Очевидно е, че Русия умишлено използва зависимостите в енергийния сектор като средство за оказване на натиск, заяви министърът на икономиката Роберт Хабек. "Затова сега германското правителство се изказа пред Европейската комисия в полза на включването на гражданския ядрен сектор. Това трябва да бъде част от следващия пакет от санкции." 

Наред с други области на дейност, Русия доставя уран за ядрени горивни пръти и съхранява радиоактивни отпадъци на своя територия.

Доц. Григор Сарийски: Голямата цел на конфликта в Украйна е изяждането на Европа

Необходимо е целият ЕС да стане по-независим от Русия, заяви Хабек. "Вече сме изминали дълъг път в много области, включително в областта на енергетиката. Ядреният сектор все още е отворен", каза той. Според него е неоправдано, че този сектор все още се третира преференциално. "Ядрените технологии са изключително чувствителна област и Русия вече не може да бъде считана за надежден партньор тук."

Хабек добави, че ще са необходими преходни периоди. "Но е важно да започнем и да не се отказваме от решителни действия и в тази област", подчерта той.

Хабек призова за пръв път за санкции срещу страните, които получават уран от Русия въпреки войната, след посещение в Киев в началото на април, припомня ДПА.

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германия иска ЕС да наложи санкции на руския ядрен сектор | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!