Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Живеем в свят, чийто единствен закон днес е пределно ясен и кратък- „око за око, зъб за зъб“

Boyan Chukov

Драмата с младежа Джак Тейшейра от щата Масачузетс, който съгласно налаганата версия от глобалните медии е „изнесъл“ документи на Пентагона в онлайн чат група...за да впечатли 20-на души, навлиза в своето второ действие.

Оформи се и неговия профил на млад WASP (White Anglo-Saxon Protestant), който е служител в Националната гвардия на САЩ. Обича да играе на видеоигри. Военен млад маняк на тема оръжие, с антисемитски и расистки убеждения. Харесва десните политици и е от „патриотично семейство“. Описанието на неговия профил прилича на стара милиционерска кръстословица.

Например: "Познайте малкото име на другаря Тодор Живков". Остава всеядният глобален медиен будала да се „сети“, че Джак Тейшейра е типичен фен на Доналд Тръмп. Естествено, че няма да е последовател на Black Lives Matter или привърженик на джендър идеологията в нейните комбинации, вариации и пермутации!

Преди два дни френският информационен канал France 24 натрапчиво се опитваше да придаде на Джак Тейшейра контурите на отражението на Ли Харви Осуалд в мътна кална локва, който след 3 държавни разследвания бил убил президента Кенеди. Самият Осуалд работи преди това в завод за електроника в Минск и е обучаван лично от Станислав Шушкевич, един от бъдещите гробокопачи на СССР. „Ама цялата тази работа е в полза на руснаците“, повтаряше по France 24 известен френски „анализатор“.

По-ясно казано, някъде на хоризонта май се межделее очакваната с нетърпение „руска следа“. По-ясно казано, „колективният Байдън“ се съвзе и отговори на удара. Сега става ясно откъде Сиймур Хърш бе толкова сигурен, че САЩ са взривили „Северните потоци“. Беше уверен, но без доказателства. Май носителят на наградата Пулицър за международни репортажи е чел „преди всички“ резултатите от лудориите на любителя на електронни игри, палавника Джакшчо Тейшейра от Масачузетс.

А какво още е чел американският журналист, което не знаем, предстои да научим. Сиймур Хърш обеща следваща порция от изненади. С публикуваните първи две вълни конфиденциална информация на Пентагона стана пределно ясно и за най-бавно загряващите, че янките все още си правят каквото си пожелаят по целия свет.

А тези, които неуморно чертаят „червени линии“ рано или късно започват да наподобяват на „книжни тигри“. Живеем в свят, чийто единствен закон днес е пределно ясен и кратък- „око за око, зъб за зъб“. Москва и Пекин са подложени на стрес-тест. Първо Русия, а след нея задължително Китай. Днешният „Пентагонгейт“ може да има ефект по-страшен от изригването на вулкана Йелоустон в САЩ. Русия и Китай нямат нагласа да се окажат в ролята на „книжни тигри“. Путин и Си се договориха (можем само да се досещаме за какво точно) в Кремъл преди броени дни. След което Пекин, необичайно за него, рязко заяви, че трябва да се накажат виновните за драмата около „Северните потоци“.

На Макрон в Китай му бе обяснено май по-ясно как ще изглежда новата Голяма игра. И той след като се завърна в Париж се завъртя като пумпал и взе да ги говори едни не съвсем евроатлантически лакърдии. Тревожно е, че в две големи световни медиа платформи Medium и Patreon, на които са разположили своите блогове професионални журналисти, експерти и естествено, специалните служби се появи незнайно как списък на разхвърляни в страните на НАТО „уязвими обекти на критичната инфраструктура“.

Ненапразно норвежците станаха много изнервени след като взривиха „Северните потоци“ и руският газ бе заменен с норвежки течащ по норвежки тръби. Други се притесниха за трансатлантическите подводни кабели. Внимателно следим какво се случва в Артьомовск/Бахмут, Авдеевка или докъде са стигнали хората на ЧВК „Вагнер“. Но в действителност, СВО в нейните най-различни измерения се разпространява неумолимо като съдбата по целия свят.

И може да се окаже, че не на територията на бившата УССР, а на някоя съвсем друга точка на земното кълбо ще се случи нещо много по-драматично. С глобални последствия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!