Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп нарече възможния срив на долара "най-голямото поражение на САЩ"

Евентуалният срив на щатския долар като резервна валута заплашва САЩ с най-голямото поражение за последните 200 години. Това каза бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, говорейки на събитие на Националната оръжейна асоциация в Индиана.

"САЩ са в упадък. Икономиката се срива, инфлацията е извън контрол", каза Тръмп. „Нашата валута се срива и скоро ще престане да бъде световен стандарт в изчисленията, което ще бъде най-голямото ни поражение от 200 години. Това беше немислимо преди няколко години, но сега се случва пред очите ни“, заяви още Тръмп.

Тръмп нарече немислимо сближаването между Русия и Китай, както и възстановяването на дипломатическите отношения между Саудитска Арабия и Иран.

"Китай и Русия, Иран и Северна Корея са формирали заплашителна и разрушителна коалиция", каза бившият президент. Той за пореден път остро разкритикува настоящата администрация на американския президент Джо Байдън и повтори тезата си, че заради политиката, провеждана от сегашното ръководство, САЩ се намират „в най-опасния етап в историята“.

По-рано американският икономист Нуриел Рубини, който предсказа кризата от 2008 г., допусна спад на долара като резервна валута в рамките на 10 години. Подобно мнение изрази американският финансист, основател на Bridgewater Associates, Рей Далио, който смята, че ерата на световния ред с господството на долара и глобализацията в икономиката си отива: основните световни сили сега формират своите икономически, финансови и военни блокове.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тръмп нарече възможния срив на долара най-голямото поражение на САЩ - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!