Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вашингтон събра в Тирана първите си дипломати на Балканите

Посланиците на САЩ на Балканите се събраха в столицата на Албания, Тирана, на първата подобна конференция на представители на американските мисии, на която обсъдиха регионални и глобални приоритети, предаде агенция Танюг, цитирана от БТА.

На срещата вчера присъстваха също специалният пратеник на САЩ за Западните Балкани Габриел Ескобар, както и специалният пратеник и координатор на Центъра за глобално ангажиране към Държавния департамент на САЩ Джеймс Рубин.

Домакин на срещата беше посланикът на САЩ в Албания Юри Ким, а участници бяха американските посланици в България, Сърбия, Черна гора, Република Северна Македония, Гърция, Босна и Херцеговина, Косово и шарже д'афер на посолството на САЩ в Хърватия.

Юри Ким съобщи, че целта на срещата е била да се обсъдят приоритетите на Съединените американски щати на Балканите.

"Радвам се, че мога да приема моите колеги, посланиците на САЩ в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Косово, Черна гора, Северна Македония, Сърбия, заедно с посланика Джеймс Рубин и заместник-помощник държавния секретар Габриел Ескобар, за да обсъдим и координираме приоритетите на САЩ на Балканите. Вярвам, че това е първата подобна среща, която ще се проведе в Тирана", написа Ким в Туитър.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Вашингтон събра в Тирана първите си дипломати на Балканите | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!