Следвайте "Буднаера" в Телеграм

По заветите на болшевиките. В Америка започна експроприация

Онзи ден председателят на банка “Морган Чейс” Джеймс Даймън изрази идея, която би зарадвала руските революционери отпреди сто години и, колкото и да е странно, тази радост се споделя от днешните защитници на демокрацията и борбата срещу глобалното затопляне.

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

По-специално, ръководителят на финансова и инвестиционна организация предлага законово да се разреши отчуждаването на парцели и друга частна собственост, ако това вреди и (или) забавя изпълнението на програмата за декарбонизация. Тук не може да има двусмислие на тълкуването. Даймън използва термина seizing, правният речник го тълкува като отчуждаване на имущество, а в обикновения речник думата наистина означава изземване.

Когато агресивното крило на движението за екология и светло бъдеще едва се зараждаше на Запад, много анализатори предупреждаваха с тревога, че този създаден от човека джин е изключително опасен и освобождаването му от бутилката в големия свят ще доведе до още по-големи проблеми. Предсказанието се сбъдне.

Нека започнем с факта, че изявлението на ръководителя на банката просто не може да бъде отхвърлено, като се позовава на някакво частно и незначително мнение. “Морган Чейс” разширява финансовите си пипала и интереси далеч отвъд границите на Съединените щати. Днес, според някои оценки, това е най-голямата инвестиционна банка и най-влиятелният конгломерат от банкови организации в света. Той управлява текущо 4 трилиона долара, а депозитните му активи на надхвърлят 23 трилиона долара.

Всеки ден повече от шест трилиона долара се изпомпват през физическите и електронните канали на организацията. Освен в САЩ, където банката е един от петте най-големи играчи, които пряко влияят върху формирането както на вътрешната, така и на външната политика, “Морган Чейс” има силно присъствие в Европа, както и в азиатски страни като Китай, Индия и Япония. Тоест, под зоркия поглед на транснационалните банкери се намират най-вкусните и най-бързо развиващите се пазари на планетата.

Внимание заслужават данните за оперативната дейност на банката за изминалата година. Ако портфейлът от активи и нетната печалба (съответно 3,7 и 37 милиарда долара) намаляха през 2022 г., оборотът се увеличи до 138 милиарда долара. Тези цифри са съвсем очаквани, ако си припомним, че миналата година премина под дебелата сянка на световната енергийна криза, отново разгорялата конфронтация между Пекин и Вашингтон и, разбира се, руската СВО, която зашемети европейската икономика. Цифрите по-горе са резултат от трескаво печатане и изпомпване на пари в реалния и финансовия сектор на Запада, но с не особено впечатляващ резултат.

Международният банков сектор свято изповядва принципа за търсене на нови възможности във всякакви, дори и най-критичните трудности. Днес вече е ясно, че унищожаването на руската икономика не се получи и военните действия придобиха продължителен характер, което ясно се вписва в определена стратегия на Кремъл. Тоест, прословутият прозорец на възможността не се отвори и те решиха насилствено да го изрежат нов от другата страна на океана.

Акцентът върху факта, че “Морган Чейс” е най-голямата инвестиционна банка, не е случаен. Животът в САЩ е тясно обвързан с изборните цикли и след 30-тина обвинения срещу главния кандидат на републиканците, действащият президент се опитва да събере възможно най-много точки преднина.

Действайки стриктно в духа на Демократическата партия и разработвайки предизборна програма (която идеално съответства на вътрешния дневен ред, подхранван от медиите), Джо Байдън си спомни зеления преход, декарбонизацията и борбата с глобалното затопляне. Като част от това, например, миналата седмица правителството на САЩ предложи на местните въглищни миньори да ограничат производството в замяна на данъчни облекчения и бонуси за милиарди долари.

На миньорите в страната, която е един от тримата световни лидери по запаси от кокс, каменни въглища и антрацит, се предлага да започнат изграждането на вятърни и соларни станции. Това не са сюрреалистични глупости, това е съвременният западен дневен ред, който активно се насърчава от невидими бенефициенти. За да разберем размера на пая, нека отидем на уебсайта на Белия дом.

Той ни казва, че през 2022 г. администрацията на Байдън е похарчила 52 милиарда долара за преки инвестиции за екологични каузи. Тази година за същите добри цели са отделени една четвърт повече, тоест вече 63 милиарда. И това са само публичните пари, без да се вземат предвид инвестициите на частни играчи.

Огромни суми под формата на преки инвестиции отиват в най-големите банки, включително “Морган Чейс”, които от името на държавата решават на кого и колко да бъдат отпуснати средства, тоест до известна степен те определят въпросите на живота и смърт, без да забравят и за собствения си джоб.

Джо Байдън се нуждае от рейтинги, Федералният резерв е готов да печата нови пари, най-големите банки наистина имат нужда от тях, но по всичко личи, че зелената експанзия, въпреки бясното помпане, е доближила границите на възможното в Щатите.

Сценарият се разваля от безотговорни граждани и организации, които забавят разширяването на площите за изграждане на вятърни мелници и слънчеви панели. Не се получава по приятелски начин и затова най-големият банкер в страната предлага просто да се отнемат парцели и инфраструктура. Разбира се, единствено от хуманните мотиви за спасяването на планетата.

Превод: В. Сергеев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: По заветите на болшевиките. В Америка започна експроприация - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!