Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Вашингтон пост": Виктор Орбан е определил САЩ като един от трите главни противника на ФИДЕС

Според един от изтеклите секретни документи на американското разузнаване унгарският премиер Виктор Орбан е определил САЩ като един от "трите водещи противника" на партията му по време на заседание на 22 февруари, посветено на политическата стратегия, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от БТА.

Документът се позовава на информация от посолството на САЩ в Будапеща, като разузнаването оценява думите на Орбан като "ескалация на нивото на антиамериканската му реторика". Пресцентърът на унгарското правителство не е отговорил на молбата на "Вашингтон пост" за коментар.

Десният лидер популист започна да се изказва все по-често срещу Вашингтон, откакто президентът Джо Байдън встъпи в длъжност, отбелязва американският вестник. Орбан редовно изразява възхищението си от бившия държавен глава Доналд Тръмп. След като миналата година унгарският премиер си направи профил в "Туитър", той спомена в първия си пост своя "добър приятел" Тръмп, а няколко дни по-късно го определи като единствената "надежда за мир" в Украйна, пише още американският всекидневник.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Вашингтон пост": Виктор Орбан е определил САЩ като един от трите главни противника на ФИДЕС | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!