Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италиански град пропищя от българско „Ферари“. Чие ли е?

Вижте добре тази снимка с намазаното Ферари на нея. Ферарито е нагло паркирано в пешеходната зона на голям италиански град. По-късно коментиращи публикацията уточниха, че става въпрос за Рим.

Местните хора са вдигнали ръце, тъй като не можели да направят нищо, защото собственик на лъскавото возило бил доскорошен министър от България.

Бърза проверка установи, че возилото не притежава българска винетка, което означава, че се кара извън границите на България, за да не се набива на очи. Това пише във Фейсбук профила си Димитър Байрактаров, народен представител в XLIII Народно събрание от групата на „Патриотичен фронт“.

Практиката сочи още, че такива скъпи возила обикновено се регистрират на името на фирми, за да

се приспадат скъпите разходи за поддръжка от печалбата на фирмата и да се спестяват данъци.

Вероятно и по тази причина една псевдопатриотична партия е записала в програмата си, че ще иска премахване на така наречения „данък уикенд“, за да могат такива тарикати да спестяват разходи.

Хората, които предоставиха тази снимка заявяват, че въпросния доскорошен министър е оглавявал едно от най-ресурсните министерства, в което се разпределят милиарди левове. Вероятно от възнаграждението за постигнати резултати въпросния министър е успял да спести и за едно ферари с цвят...

По-късно във Фейсбук се появиха и снимки на въпросното возило с твърде любопитен номер...

Проверка на Lupa.bg показа, че бившият вицепремиер и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов заедно със съпругата си притежава голям апартамент в Рим. Караджов и Цецка Никофорова са закупили имота през 2021 г. в италианската столица с площ от 298 квадрата за около почти 2 млн. лв. Апартаментът разполага и с две паркоместа, както и с  мазе. Той бе министър от квотата на "Има такъв народ".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Италиански град пропищя от българско „Ферари“. Чие ли е? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!