Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разкриха тайна на съпругата на Шумахер

Съпруга на Михаел Шумахер Корина е била „като затворник“, докато неуморно се бори да запази здравето на пилота от Формула 1 в тайна, каза бившият шеф на Големия цирк Еди Джордан. Корина - наричана "ангелът пазител" на Михаел - иска да гарантира уединението на семейството си, докато той продължава да се възстановява от ужасяващ ски инцидент отпреди десет години.
54-годишната жена рядко говори за съпруга си и се смята, че е в центъра на управлението на делата на семейството - като се грижи те да продължат да живеят своя спокоен живот. И това е в допълнение към подпомагането на кариерата на техния син Мик и постоянния интерес от страна на феновете за това как е Михаел, седемкратен световен шампион.

В прочувствено интервю приятелят на семейството Еди - който е виновен за големия пробив на Шумахер във Формула 1 през 1991 г. - каза, че постоянната битка и натиск са оставили Корина почти като "затворник", въпреки че на Еди беше отказано посещение от Корина, за да види приятеля си - ход, който той каза, че напълно разбира и подкрепя на фона на силния интерес около поразения ас. „Това беше най-ужасната ситуация за Мик и Корина“, каза Еди пред The ​​Sun Online.

„Вече минаха почти десет години и Корина не може да отиде на парти, на обя, тя е като затворник, защото всеки би искал да говори с нея за Михаел."

Предполага се, че Корина е наложила правило „само за семейството“ при посещения при Шумахер.

И един от хората извън техния близък кръг, на които е позволено да го посещават, е шефът на F1 и бивш шеф на Ferrari Жан Тод.

„[Корина] изложи някои правила, познавам я много добре и много време преди Михаел Шумахер. Тя е прекрасно момиче и аз я познавах, когато се омъжи за него, така че имаме дълга история на добри отношения. Опитах се да отида да видя Михаел в първите дни и Корина отказа и с право, защото твърде много хора искаха да го видят. Жан Тод получи привилегията да отиде да го види, защото бяха близки от времето им заедно във Ферари, което е напълно разбираемо. Не можах да отида да видя Михаел и те казаха: „Обичаме те, Еди и сме свързани с теб от много дълго време, но имаме нужда от уединение и защита на Михаел“.

Еди управлява отбора на Jordan F1 от 1991 до 2005 г. - с яркожълтия отбор, известен с насърчаването на млади таланти, включително Шумахер и брат му Ралф.

На Шумахер беше даден големият шанс от Еди на 22 години в Гран при на Белгия през 1991 г., когато пилотът на Джордан Бертран Гашо не можа да участва в състезанието, тъй като беше осъден на затвор за 18 месеца, след като напръска шофьор на такси с газ.

Отборът участва в 250 състезания, спечели четири Гран при и се включи в световен шампионат през 1999 г.

Дори след продажбата на отбора - който в крайна сметка се трансформира в това, което сега е известно като Aston Martin F1 - той остана включен във F1.

Корина рядко говори за Майкъл – но разкри откъси в трогателно, сълзливо интервю за документалния филм на Netflix Шумахер "Михаел ми липсва всеки ден. Но не само на мен ми липсва", каза тя.

„На децата, семейството, баща му, всички около него. Имам предвид, че Михаел липсва на всички, но той е тук. Различен, но той е тук и това ни дава сила, според мен. Опитваме се да поддържаме семейството, както той го харесваше и все още го прави. И ние продължаваме живота си. „Личното си е лично“, както винаги казваше. За мен е много важно той да може да продължи да се наслаждава на личния си живот колкото е възможно повече. Михаел винаги ни е защитавал, а сега ние защитаваме него", каза тя във филма.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Разкриха тайна на съпругата на Шумахер - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!