Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България 2023 г.: Помните ли Чичо Митко, който спечели 12 милиона от лотарията на Божков?

Кадър Нова

Отначало той помислил, че става въпрос за 12 хиляди и после не вярвал на очите си

През 2017 година билетите от Националната лотария на Васил Божков се харчат като топъл хляб. Милиардерът е измислил много находчиво името на хазартната игра, създавайки чувството, че това е нова версия на някогашната държавна лотария, която даваше апартамент в София плюс лека кола „Волга“ – абсолютен връх на социалистическата представа за богатство и разкош.

Привлечени от мечтата да станат милионери в един миг, хиляди българи купуват билетите на Божков. Всеки ден лавките на бъдещия му враг Делян Пеевски и другите обекти продават по 500 000 билета.

И изведнъж един обикновен човек – 66-годишния Димитър Митев от Ямбол печели не един и два, а цели 12 милиона лева. По това време той е шофьор на камион и не може да повярва на случилото се.

„Ще продължа да работя. Ще бъда при хората, при приятелите, ще си работя на камиона. Но ще си почивам повече. Досега не си почивахме, пък и нямаше пари за почивки. Досега си мислех, че съм карък. Още не вярвам, че съм спечелил толкова много пари. Не съм на себе си“, казваше Димитър.

Първоначално мислел, че е спечелил 12 хил. лв. „Желая да съм жив и здрав, и да не остарявам, за да мога да си изхарча парите“, шегуваше се той.

Димитър си бе избрал да получава по половин милион годишно в продължение на 20 г., вместо да вземе цялата сума. Казваше, че изпитва страх заради печалбата: „В България няма нищо сигурно“. И се оказа жив пророк на самия себе си. Преди 4 години Националната лотария на Васил Божков приключи. Той избяга за Дубай, а държавата започна да го преследва.

Както е известно, след краха на някога най-богатия българин, никой от печелившите не е взел и лев от полагащото му се и едва ли някога ще вземе.

Днес чичо Митко е пенсионер и вече не е ерген. Намерил си е сгодна жена, която му готви, чисти и го пере. Двамата си живеят в родния му Ямбол и няма никаква следа по него, че преди 6 лета спечели толкова много пари, пише Единна България.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Petel.bg - новини - Помните ли Чичо Митко, който спечели 12 милиона от лотарията на Божков?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!