Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия започна наказателно дело срещу прокурора и съдиите от Международния съд в Хага

Следственият комитет на Русия образува наказателно производство срещу прокурора на Международния наказателен съд Карим Ахмад Кан, съдиите от Международния наказателен съд Томоко Акане, Росарио Салваторе Айтала и Серхио Херардо Угалде Годинес.

На 22 февруари прокурорът на Международния наказателен съд Карим Ахмад Кан подава молба до II досъдебна палата на Международния наказателен съд за издаване на заповед за арест на руските граждани в рамките на наказателното разследване.

Въз основа на тази молба горепосочените съдии от Международния наказателен съд издават незаконни заповеди за арест на президента на Руската федерация и на комисаря по правата на детето при президента на Руската федерация.

Наказателното производство е умишлено незаконосъобразно, тъй като не са налице основания за наказателна отговорност.

Съгласно Конвенцията за предотвратяване и наказване на престъпленията срещу лица, ползващи се с международна закрила, от 14 декември 1973 г. държавните глави се ползват с абсолютен имунитет срещу юрисдикцията на чужди държави.

Действията на прокурора на Международния наказателен съд съдържат елементи на престъпления по чл. 299, ал. 2, чл. 30, ал. 1. чл. 360, ал. 2 от Наказателния кодекс на Руската федерация, т.е. наказателно преследване на лице, за което се знае, че е невинно, съчетано с незаконно осъждане на лице за тежко или особено тежко престъпление, и подготовка на нападение срещу представител на чужда държава, ползващ се с международна закрила, с цел влошаване на международните отношения.

Действията на съдиите от Международния наказателен съд съдържат елементи от състава на престъпленията по чл. 301, част 2, чл. 30, част 1, чл. чл. 360, част 2 от Наказателния кодекс на Руската федерация: съзнателно незаконно задържане и подготовка на нападение срещу представител на чужда държава, ползващ се с международна закрила, с цел усложняване на международните отношения.

Братът на прокурора, поискал арест на Путин за „отвличане на деца“ от фронта, е осъден педофил

Братът на прокурора, поискал арест на Путин за „отвличане на деца“ от фронта, е осъден педофил

Източник: Фейсбук

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Русия започна наказателно дело срещу прокурора и съдиите от Международния съд в Хага | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!