Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американските служби за сигурност се готвят за арест на Тръмп


Снимка: Ройтерс

Федерални, щатски и местни правоприлагащи органи обсъждат подготовката за сигурност, в случай че бившият президент Доналд Тръмп бъде обвинен в углавно престъпление по обвинения във фалшифициране през следващите дни, съобщиха NBC, ABC и Асошиейтед прес.

Тръмп: САЩ и техните „ужасни“ лидери са най-голямата заплаха за западната цивилизация

Агенциите извършват „предварителни оценки на сигурността“ в и около съдебната палата в Манхатън, за да се подготвят за евентуално обвинение, свързано с предполагаема схема за „пари за мълчание“, включваща жена, която твърди, че е била интимна с бившия президент, заявиха петима висши служители пред NBC.

Докато служителите подчертаха, че дискусиите са „предпазна мярка“, като се има предвид, че не са повдигнати обвинения, те заявиха, че се прави подготовка за обвинителен акт, който може да дойде още следващата седмица. Четирима служители на реда, до които е стигнала Асошиейтед прес, потвърдиха междуведомствените разговори, които според тях включват „сигурност, планиране и практическите аспекти на потенциална поява в съда“ на Тръмп.

Агенциите, обсъждащи подготовката за сигурност, включват полицейското управление в Ню Йорк, съдебните служители на щата Ню Йорк, тайните служби на САЩ, Съвместната работна група за тероризъм на ФБР и офиса на прокуратурата в Манхатън.

Сикрет сървис в крайна сметка ще определи дали Тръмп ще бъде закопчан с белезници, в случай че бъде обвинен, според „източник в съдилищата“, цитиран от Fox News.

Бившият президент е обект на разследване на голямо жури, започнато от окръжната прокуратура в Манхатън заради предполагаемо фалшифициране на бизнес данни и е обвинен, че е уредил плащане от 130 000 долара на порно актрисата Сторми Даниълс чрез тогавашния си адвокат Майкъл Коен. Даниълс твърди, че по време на президентската кампания през 2016 г. й е било платено, за да си мълчи за предполагаеми сексуални срещи с Тръмп в миналото, въпреки че той отрича подобни връзки някога да са се случвали.

Адвокатът на Тръмп Джо Такопина заяви в петък, че ако бившият президент бъде обвинен, той ще „следва нормалните процедури“, но настоя за невинността на клиента си.

„Няма да има противопоставяне в Мар-а-Лаго със Сикрет сървис и офиса на Манхатън“,  каза Такопина пред Daily News.

„Плащанията са направени на адвокат, а не на Сторми Даниелс. Плащанията са направени на адвоката на Доналд Тръмп, което ще се счита за съдебни такси“, каза той в интервю за MSNBC по-рано тази седмица, добавяйки, че Коен „е бил негов адвокат по това време и го е посъветвал, че това е правилният начин да направи това, за да предпази себе си и семейството си от смущение. Толкова е просто. Това не е престъпление.“

Коен се призна за виновен по федерално обвинение, свързано с плащането през 2018 г., и оттогава сътрудничи на разследването срещу Тръмп след публичен спор с бившия си клиент. Той е предоставил часове свидетелски показания пред голямото жури, което разследва Тръмп по предполагаемото обвинение в углавно престъпление.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Американските служби за сигурност се готвят за арест на Тръмп

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!