Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата пусна тайни записи с гласа на Къро за Бойко, Гешев, Кирчо и Асенчо, Бобока, ПП и ДБ...

Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Файловете били намерени във флашки след обиск в жилище на разследван

На тежка едночасова пресконференция в Националната следствена служба с участието на главния прокурор Иван Гешев бяха пуснати записи от флашки, намерени във връзка с разследване срещу две лица.

При извършените следствени действия в имоти на обвиняемите Д.Г. и Т.И. е открит списък с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, които били обект на заплахи.

От записите, около 15 на брой, се чуват диалози основно на Красимир Каменов-Къро, включително с журналист от BIRD. Коментира се как Бойко Борисов бил готов да предаде Гешев (като разменна монета с американците), защото щял да е следващият санкциониран по Магнитски, за ПП-то и ДБ-то, за Кирчо и Асенчо, Бобока и т.н. Ако бъдел задържан, Владислав Горанов щял да проговори и да изпържи Бойко, защото бил мека душичка. 

Чува се как Промяната били готови да направят всичко, каквото им се каже, но не можело да се разчита на тях, защото като че ли били от друг свят. ПП и ДБ освен това били непохватни. На много от записите единият глас е нарочно деформиран, неясно от кого, за да не бъде разпознат. 

Изводът на прокуратурата бе, че има организирана атака срещу нея и МВР от страна на лица от различни обществени сфери, включително с финансиране от „Цецо от Белград“, който всички знаели кой е – по думите на Гешев.

По повод споменаването на политически сили като ПП и ДБ и след въпрос дали прокуратурата не се намесва в предизборната кампания, главният прокурор отрече да има такава намеса, като обясни, че не знае какво означават тези инициали.

Дали записите са направени със специални разузнавателни средства, не стана ясно. Говорителят на прокуратурата Сийка Милева обясни, че не могат да кажат това. Тя повтори, че записите са намерени във флашки при претърсване. 

Към момента има досъдебното производство, образувано на 14 септември 2022 г. след получен секретен доклад от служби за сигурност. То е за организирана престъпна група, създадена с цел получаване на доходи от престъпна дейност, пране на пари и данъчни престъпления. 

Предстояла обаче преценка за отделяне на материалите по други досъдебни производства, касаещи евентуално организирана престъпна група за търговия с влияние и държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение. 

Иван Гешев заяви, че предстои задълбочено разследване. 

Голяма част от материалите били класифицирана информация, като имало данни за заплахи срещу публично лице, занимаващо се с издателска дейност и медии. 

Като обвиняеми са привлечени две лица. Едното е Т.И. - за изнудване и за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Той бил с мярка за неотклонение "подписка". Същият обаче напуснал страната. Предстояла преценка дали да бъде обявен за общодържавно издирване. 

Вторият обвиняем бил Д.Г. - за държане наркотици с цел разпространение. Той бил с мярка "задържане под стража", взета от Софийски градски съд. Предстои въззивно производство пред Апелативен съд-София. 

В жилище, обитавано от Д.Г., е намерен и иззет плик, който съдържал в себе си бял плик с напечатан текст на български език, заедно с два броя флаш памети, обясни Сийка Милева. 

Текстът гласял следното: "Здрасти, имаме неограничено финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е насреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих.

Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета. Ние ще има кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще помага. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, за да го приключим. Има и по-радикални варианти, но засега така действаме.

Митко С."

От прокуратурата обявиха, че записите са 15 и съдържат разговори между общо пет лица. Имената на файловете били запазени в оригиналния им вид. 

Гледайте и слушайте тук:

https://youtu.be/I42nVqXFCpY

https://www.facebook.com/watch/?v=1444523819719285

https://www.facebook.com/watch/?v=2469750369839013

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Прокуратурата пусна тайни записи с гласа на Къро

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!