Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски подводен робот откри американския дрон на дълбочина от 900 метра... в близост до разклонение на "Южен поток"


Снимка: Архив

Военни от Руския черноморски флот откриха падналия американски тактически дрон MQ-9 Reaper край бреговете на Крим. Останките от дрона са намерени на дълбочина около 900 метра от подводен робот, което позволява да бъдат извадени от водата. Информацията съобщи кримската агенция FroPost, позовавайки се на източници в руското военно министерство.

Захарова препоръча на САЩ да потърсят помощ в издирването на своя дрон от "украински гмуркачи"

„В района на падането на американския безпилотен летателен апарат за военно разузнаване дежурят силите на руския флот.  Подводен робот се спусна на дъното на морето, който откри MQ-9 Reaper на дълбочина около 850-900 метра. Недалеч от тази зона има дълбоководно разклонение на газопровода „Южен поток“,  информира FroPost.

„Дълбочината, на която е паднал дрона, е доста голяма. За да се извърши издигането, трябва да се използват средства, използвани при повдигането на потънали дълбоководни подводници“, заяви източникът пред ForPost.

CNN: Пентагонът дистанционно е изтрил шпионския софтуер от падналия дрон

Такива средства, отбелязва източникът, са на разположение на армията и флота и се разработва план за ефективното им използване в зоната на падане на MQ-9 Reaper.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руски подводен робот откри американския дрон на дълбочина от 900 метра

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!