Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРАДАТ ВИ БЕЗ НАС!? Борисов: Без равнопоставено участие на ГЕРБ във властта, не може! "Промяната" нанесе щети, които нямат поправяне! (т.е. По-добре няма как да сте ДОРИ и да МЕ изберете!?)

Асен Василев: Фалит на държавата? Искат да ви откраднат парите... БЕЗ НАС! ИМА? НЯМА КАК!

КРАДАТ ВИ БЕЗ НАС!

Промяната нанесе щети, които нямат поправяне, (т.е. дори и да ме изберете) категоричен бе лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, коментирайки от Силистра днешния доклад на Министерството на финансите и реакцията след това на бившя финансов министър Асен Василев.

Няма да допуснем борда да бъде мърдан, заяви още той.

Преди да говори пред симпатизантите в дунавския град Борисов ги помоли да му разрешат за няколко минути да даде този коментар за медиите.

Цялата държава трябва да се стегне, да се работи много, да се събират данъци. Няма как да има безплатен обяд, посочи Борисов.

"От година и половина говорим, че се теглят заеми безобразно - по 600 милиона на месец. Няма как накрая да не дойде Видовден. Лошо е, че вересиите на Асен Василев ще ги плати честният бизнес. Бизнесът, който е на светло. Това ще бъде един огромен данък, ужасен данък"каза той пред медиите.

"Видях Асен Василев при Цветанка Ризова, тя се опита, ама не посмя да го пита. Той каза - 16 млрд. има във фискалния резерв. Ето, фискалният резерв към днешна дата - пише 12,4 млрд. Това са милиарди разлика. На 17 януари 2023 г. се тегли 1,5 млрд. евро дълг. Извадете ги от 12,4 млрд. С какво ще се плащат заплати и пенсии?", попита лидерът на ГЕРБ. И иронично поиска да знае дали министър Иван Шишков е взимал ядки от огромните дупки в бюджета.

"Асен Василев днес обвини Радев и неговите хора, че искат да откраднат. Ние не сме били в управление по никакъв начин, каза в заключение Борисов преди официалното предизборно събрание на ГЕРБ да започне. Позицията на бившия финансов министър бе: "Който ви плаши с фалит на държавата, иска да открадне от вас", заяви още той.

600 симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха Бойко Борисов в Силистра. Дунавският град е поредната спирка от обиколката на бившия премиер.

"Тук сме, защото трябва да се борим. Новите Жан-Виденовци обикалят страната и казват, че можем всичко да си купим, че даже ще ни остане и за агнешко за Великден", каза от трибуната председателят на ГЕРБ в Силистра Мария Димитрова. 

Теменужка Петкова, която е водач в Търговище, също коментира доклада на служебния финансов министър.

"Състоянието на бюджета на България е критично, пред фалит сме, ако с една дума трябва да коментираме доклада на финансовия министър. И трябва да знаем на кого го дължим това. Дължим го на некомпетентното управление на ПП, които само за няколко месеца съсипаха държавата. Ние предупреждавахме през последните 2 г., че ще се стигне до този момент. Увеличаваме и дълга на България. Нашите деца и внуци ще плащат невъзможността на ПП и техните коалиционни партньори", поясни тя. 

Думата взе и водачът на листата в Силистра Ивелин Статев Иванов.

Статев призова хората да си направят преценка какво е било преди, по време на управлението ГЕРБ и сега, след управлението на ПП. "Такава "Промяна" никой не заслужава в България. Това, което направиха за 2 г. показва, че освен ГЕРБ никой не е правил нещо разумно, за да няма инфлация, дефицит и огромен външен дълг", заяви той, призовавайки на 2 април да се гласува с номер 2.

На трибуната се качи и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Изведнъж една буря се разрази и отнесе финансите на държавата. Това, което се е случило, е, че служебното правителство предлага законодателни мерки. Ако на 6 - 7 април има парламент, ние ще получим проектобюджета. Защо задължително трябва да има правителство? Нито една партия, съмнявайки се, че пак ще отидем на избори, няма да гласува тези промени. След войната в Украйна няма руски туристи. Цяло лято вадиха бомби и какво ли не. Нашите телевизии казваха на чужденците: "Ако искате да срещнете бомба, елате в България". Сега има предупреждентие за фалит, ако няма правителство, ще има реален фалит", каза Борисов. 

Той бе категоричен, че фискалният резерв се пълни със заеми. "Разбираме, че има чадъри от правителството на Радев за стотици милиарди. Това каза Асен Василев при Цветанка Ризова. Вика, че хората са с една идея по-добре. Той или не ходи на магазин, или не пълни гориво. Това, което разбирам от него, е, че служебното правителство граби."

"Фискалният резерв ще изтънее още. Ако ние, победим, аз знам как. Лозунгът на ПП/ДБ е "Има как". Кога употребвяваме този израз. Когато нещо не може да се направи и отговорът е "Има как", тоест по втория начин. Аз знам как", каза Борисов. 

"Пускат слух, че някъде отвън щели да ме наведат и ние щели сме да подкрепим правителство, за да могат да довършват кражбата. Партньорството е в кръвта ми. Ние първи застанахме на страната на Украйна, защото Путин е агресор. Без равносопоставено участие на ГЕРБ във властта, не може. Празен чек не подписваме", отсече лидерът на ГЕРБ. 

"Победата ни трябва да е с разлика. Ние вече сме ги победили. Познавам ги тези хора - интересува ги само и само да се докопат до властта. След това ще се изпокарат зверски. Нали гледате в Америка как падат банките. Към октомври трябва да излезем на пазара поне за десетина милиарда. Ако няма редовно правителство, ще ни одерат с лихвите.  В момента България е над милиард и половина на година лихви. 10 години сме държали бюджета на излишък. Когато аз ръководех, бяхме с Естония първи по бюджетен излишък. При мене газът е бил 33 лв., при тях 300 лв., сега е 100 лв.", каза Борисов.

"И това ще мине. 1300 г. сме оцелели, ще оцелеем и след тях", заключи Борисов в края на срещата в Силистра. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов: "Промяната" нанесе щети, които нямат поправяне! Вересиите на Асен ще плати честният бизнес

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!