Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев: Фалит на държавата? Искат да ви откраднат парите... БЕЗ НАС! ИМА? НЯМА КАК!

Борисов: Без равнопоставено участие на ГЕРБ във властта, не може! (КРАДАТ ВИ БЕЗ НАС!?) "Промяната" нанесе щети, които нямат поправяне! (т.е. По-добре няма как да сте ДОРИ и да МЕ изберете!?)

България е пред катастрофа на публичните финанси - дотук я докараха спуснатите от пос...то Кирчо, Кокорчо и техният промоутър

"Служебният кабинет се държи като кабинет на ГЕРБ. Това се прави с една единствена цел да се плашат българските граждани. Тези, които се опитват да ви изплашат с фалит на държавата, се опитват да ви откраднат парите", заяви Асен Василев от "Продължаваме промяната" - "Демократична България" в предаването "Лице в лице".

Той определи като непрофесионално изказването на неговите опоненти, че за високата инфлация е виновна финансовата политика на кабинета “Петков”. 

"Това, което те казват: вдигнаха се доходите на хората, и тъй като те имаха повече пари цените се вдигнаха, защото няма достатъчно стока. При нас обаче е така ние внасяме 70% от месото от Европа, внасяме 50% от зеленчуците, 45% от яйцата внасяме от Европа. Цените в българските магазини зависят от това какви са цените в Европа. Колко пари трябва да раздадем на българските граждани, за да се вдигнат цените? Цената се вдига, защото скочиха производствените разходи”, каза Василев.

По думите, ако се види инфлацията като числа в Източна Европа у нас тя е най-ниска. “В страните в еврозоната инфлацията е по-ниска, защото са по-богати и храните им са по-евтини. Инфлацията е висока, защото се напечатаха пари по време на COVID пандемията, които се развъртяха в Европа”, смята той. 

Ето ги и последните данни от фискалния резерв, които са публични:

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василев: Фалит на държавата? Искат да ви откраднат парите! - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!