Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дългът от 31 трилиона долара е най-голямата заплаха за САЩ, а не Русия или Китай, заяви сенатор

Русия или Китай не представляват най-голямата заплаха за САЩ, но националният дълг от 31 трилиона долара е най-голямата заплаха, заяви американският сенатор Роджър Маршал.

„Често ме питат коя е най-голямата заплаха, пред която е изправена нашата нация, и съм тук, за да ви кажа, че това не е Русия. Това не е Китай. Това не е Северна Корея. Това не е Иран. И не, обичам околната среда, това не е изменението на климата. Най-голямата дългосрочна заплаха, пред която са изправени Съединените щати, е националният ни дълг от 31 трилиона долара и нараства“, каза Маршал пред бюджетната комисия на Сената на САЩ.

Президентът Джо Байдън е похарчил повече от всеки друг президент в историята на САЩ през първите си 20 месеца на поста, каза Маршал.

При администрацията на Байдън цените на енергията са се повишили с повече от 37%, горивото за отопление на дома – с повече от 52%, цените на електроенергията – с повече от 23%, бензинът – с над 45%, а хранителните стоки – с над 19%, каза Маршал.

В същото време заплатите в САЩ не се актуализират според инфлацията, добави Маршал.

На 9 март Байдън предложи бюджета за 2024 г. Предложението предвижда 6,883 трилиона долара разходи и 5,036 трилиона долара приходи, което води до дефицит от 1,846 долара.

Бюджетът на Байдън идва в момент, когато САЩ отново наближават тавана на дълга си, рискувайки фалит по финансовите задължения на страната, ако Конгресът не повиши лимита си за заеми. Бюджетът на Байдън се стреми да намали дефицита с близо 3 трилиона долара през следващото десетилетие.

Републиканците разкритикуваха предложения от Байдън бюджет за това, че не е намалил държавните разходи като част от икономическата си стратегия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Дългът от 31 трилиона долара е най-голямата заплаха за САЩ, а не Русия или Китай, заяви сенатор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!