Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вредите от тях още не сме ги платили. Или казано просто заради техните схеми... цените на храните скочиха значително повече в България отколкото в ЕС

Facebook

Daniel Bojilov

Гледам кака Лена се обяснява, че финансовата политика на Асенката довела до това баба и вместо две, три млека да си купува.

Иначе за цените на храните не били те виновни, била виновно международното положение и злите вериги.

Та явно и баба й като Ленчето е някакъв факир, защото млякото и млечните продукти скочиха между 150 и 200 процента, а масовите пенсии с 20-30, а някои и толкова не скочиха.

Що се отнася до скока на основните храни и най-вече на млечните продукти то е резултат от това, че фуражът поскъпна с 300%, а той поскъпна с толкова защото торовете поскъпнаха с 400%. А торовете поскъпнаха с 400% защото цената на газа скочи с толкова. А цената на газът скочи толкова много защото Кирето и Асенката прекратиха договорът с Газпром и почнаха да доставят газ с начислени върху него комисионни. Отделно цялостната им икономическа политика беше тотал щета. Та това са резултати от нея.

Всъщност лично те собственоръчно нагнетиха в Чирен изключително скъп газ, закупен в най-неподходящия момент (докато продаваха впрочем евтин по същото време), така че този скъп газ тази година ще трябва да бъде платен от торовите заводи, като торовете ще скочат още, а оттам насетни фуражът, млякото и сиренето. Така че вредите от тях още не сме ги платили.

Или казано просто заради техните схеми, далавери и некадърност инфлацията и цените на храните скочиха значително повече в България отколкото в ЕС.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!