Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съветник на Тръмп: Трилионите и трилиони долари заеми са причина за банковата криза

Автор: Foxnews.com

Бившият съветник на Тръмп в Белия дом и главен икономист на FreedomWorks Стив Мур заяви, че сривът на Silicon Valley Bank може да е "върхът на айсберга" за финансовата система. Мур заяви пред Харис Фокнър по FOX в понеделник, че разходите на администрацията на Байдън са накарали Федералния резерв да повиши лихвените проценти, което е довело до финансови проблеми за много големи банки.

Стив Мур: "Съгласен съм с президента, че нямаме обща банкова криза. Системата е стабилна, но смятам, че има много големи банки, които са в затруднено положение. И SVB, Silicon Valley Bank, може би е само върхът на айсберга. Мисля, че е важно хората да разберат как се стигна до тази потенциална банкова криза. Не защото няма достатъчно банкови регулатори, както се опитва да каже Байдън. Тя е заради огромната инфлация и трилионите и трилиони долари заеми, които федералното правителство е направило и които са поставили финансовата ни система в голяма опасност и голям риск.

Не можете да продължавате да правите това месец след месец, година след година, като заемате трилиони и трилиони долари. И така, това, което се случи заради политиката на Байдън по отношение на разходите и дълга, е, че не само инфлацията се повиши, но и лихвените проценти се повишиха. Както знаете, Федералният резерв трябваше да повиши лихвените проценти осем или девет пъти и говори за предстоящи нови увеличения на лихвените проценти. И това доведе до много финансови проблеми за големите банки, тъй като лихвените проценти се повишават."

Президентът Байдън заяви в понеделник, че американците трябва да се "чувстват уверени" в банковата си система след реакцията на администрацията му на срива на Silicon Valley Bank (SVB) и Signature Bank миналата седмица.

Тръмп: Ще имаме Голяма депресия, далеч по-голяма и мощна от тази през 1929 г.

Трета американска банка фалира за три дни, четвърта получава $70 млрд. помощ

Банковата паника след фалитите в САЩ разтърсва и европейските пазари

Байдън повтори изявлението на FDIC и Министерството на финансите по време на публичните изявления в понеделник сутринта, като заяви пред репортери, че федералното правителство ще гарантира на вложителите в банките достъп до техните средства. Той обаче добави, че такава защита не се предлага на инвеститорите в банките. Неговата администрация също така уволни ръководствата на двете банки.

"Данъкоплатците няма да понесат никакви загуби", подчерта Байдън. "Вместо това парите ще дойдат от таксите, които банките плащат във фонда за застраховане на депозитите. Благодарение на действията, които нашите регулатори вече предприеха, всеки американец трябва да се чувства уверен, че депозитите му ще бъдат на разположение, ако и когато се нуждае от тях."

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Съветник на Тръмп: Трилионите и трилиони долари заеми са причина за банковата криза | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!