Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Велико Желев изнася бизнеса си в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

Хидрострой" обмисля да изнесе бизнеса си в Саудитска Арабия и да строи там, обяви изпълнителният директор на холдинга Велико Желев. Той покани журналисти да се запознаят с напредъка по изграждането на лот 1 от магистрала "Хемус", ден след като бе пуснат от ареста, след обвинения за побой и натиск върху бившия директор "Строителство" на една от компаниите в холдинга "ВДХ" Благой Андонов.

"Средата в България не е подходяща за бизнес, но аз съм обречен да живея тук и ще продължаваме да плащам данъци в България", обясни Желев.

Той уточни, че има компания в Турция, чрез която обмисля да осигури работници за инвестициите си зад граница, като използва референции за изпълнени обекти у нас и техниката на "Хидрострой".

"В момента Саудитска Арабия има мащабни програми за строителство и работа има за всички", обясни той. 

Желев допълни, че компанията му и сега работи успешно в чужбина, изпълнявайки обекти в Северна Македония, Румъния и Унгария.

Той посочи, че още на 27 февруари е пусната жалба към вече бившия служител Благой Андонов за злоупотреби, като предстои да бъде внесен и друг подобен сигнал за друг служител в прокуратурата.

В автобуса, с който Желев се вози заедно с журналистите към отсечката на "Хемус", на която "Хидрострой" е доставчик на техника и машини на държавната компания "Автомагистрали" ЕАД, бе показано видео от напускането на Андонов на офиса на "Хидрострой "след предполагаемия побой върху него. Въпреки твърденията, че му е нанесен побой в офиса на "Хидрострой", в резултат, на който има счупени ребра и нос, той излиза във видимо добро състояние.  

Желев посочи, че един от доставчиците на "Хидрострой", чрез който Андонов е извършвал злоупотреби, вече сам е сигнализирал и е върнал 154 000 лв. на компанията.

ТОВА ЛИ Е СХЕМАТА? „Арестът“ на Велико Желев всъщност е спасяване на олигарха

Източник/ци: Велико Желев изнася бизнеса си в Саудитска Арабия (СНИМКИ) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!