Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Разпродадени преди пускане в продажба: Супермоделите

Bugatti Divo

Наречен на името на френския състезателен пилот Алберт Диво, Bugatti Divo е това, което се случва, когато Bugatti Chiron е преработен за чист екстаз при шофиране.


С преработената аеродинамична каросерия и 1479 конски сили, предлагани от 8,0-литровия W16 с четири турбини, Divo е жестока машина за писта, която всяка луда глава би искала да вземе в ръцете си. И все пак, при само 40 бройки, предвидени за производство, когато автомобилът беше представен тази година в Пебъл Бийч, всички бройки вече бяха продадени, със специална покана на предишни собственици на Bugatti за 5,8 милиона долара.

Porsche 911 R



Porsche 911 GT3 RS е нещо, от което се правят мечти, и е възхваляван като един от най-добрите автомобили за шофьори. Но GT3 RS имаше един огромен недостатък за масата интернет ентусиасти, които бленуваха за него - той се предлагаше само с PDK трансмисията с два съединителя на Porsche, без ръчна скоростна кутия. Лимитираната серия на Porsche 911 R промени всичко това, предлагайки 500 к.с. мощност на естествено аспирирания 911 GT3 RS, с намалено тегло, по-фина стилистика и най-важното - скоростна кутия, която изискваше от водача да превключва ръчно, с педал на съединителя! Произведени са 991 бройки - съответстващи на кода на серията 991 - и по времето, когато 911 R беше представен на автомобилното изложение в Женева през 2016 г., всички бройки вече бяха продадени на съществуващите собственици на Porsche.

McLaren Speedtail



За тези, които са израснали през 90-те години, McLaren F1 вероятно е бил един от плакатите, които са украсявали стените ви; най-бързият автомобил в света, със златно облицован двигателен отсек, двигател BMW и 3 седалки, в които шофьорът седи централно. Затова си представете огромната ни радост, когато през 2016 г., 17 години след като F1 излезе от производство, McLaren обяви наследник на F1, който ще бъде най-бързият McLaren в историята. Представен едва миналата седмица, McLaren Speedtail отговаря на шума, който създаде съобщението, с 3 места, хибридно задвижване с мощност 1035 к.с. и максимална скорост от 402 км/ч. В съответствие с наследството на F1 ще бъдат произведени само 106 Speedtail. И всички бройки бяха незабавно изкупени, когато McLaren за първи път обяви Speedtail през 2016 г. - повечето от тях на същите хора, които купиха оригиналните 106 F1 през 90-те години на миналия век.

LaFerrari Aperta



LaFerrari е наследникът на Enzo на италианската марка, а също и първият хибрид, който се появява - въпреки че има още много такива. Но когато Aperta, кабриолетната версия на LaFerrari, беше представена, тя вече беше продадена на група избрани клиенти, всички от които бяха получили лични покани да закупят LaFerrari Aperta.

За продажба на клиенти бяха построени 200 броя, въпреки че имаше един допълнителен модел, построен за продажба на търг за набиране на средства в подкрепа на благотворителната фондация "Спасете децата", който беше продаден за 10 000 000 долара. Хибридизиран V12 с 950 к.с., задвижване на задните колела и отворен покрив, за да се насладите на шума на V12 - а ние, простосмъртните, никога не сме се сдобивали дори с възможността да опитаме да си купим такъв автомобил.

Lamborghini Centenario



За да отпразнува 100-ия рожден ден на основателя на компанията, Lamborghini представи Centenario на автомобилното изложение в Женева през 2016 г. В него е използван подобреният V12 с мощност 759 к.с. от Aventador, на който е базиран, и има индивидуален дизайн. По-късно същата година, на изложението в Пебъл Бийч, беше представен Centenario Roadster. Произведени са само по 20 екземпляра от всеки тип каросерия, общо 40, и въпреки това по време на представянето им всички до един са били изчерпани, което ги прави още един забранен плод от Lamborghini.

Aston Martin Valkyrie



Известен преди като AM-RB001, сега Valkyrie е хиперавтомобил, създаден съвместно от Aston Martin и Red Bull Racing, по дизайн на гения на Формула 1 Ейдриън Нюи. Автомобилът ще бъде един от най-бързите в историята, като Aston Martin твърди, че представянето му е като на състезателен автомобил от Формула 1 - нещо, което може да съперничи на Mercedes-AMG One. Задвижван от 6,5-литров Cosworth V12 с хибридна система KERS, конструирана от Rimac, комбинираната мощност на хиперавтомобила, който все още не е произведен, е 1130 к.с. Твърди се, че оптимизираната в аеродинамично отношение Valkyrie е способна да генерира 4000 кг притискаща сила. Ще бъдат произведени само 150 пътни екземпляра на цена от 3,2 млн. долара за брой, но всички места за изграждане са разпределени.

Mercedes-AMG One



Основният съперник на Valkyrie идва от Mercedes-AMG, който използва собственото си участие във Формула 1, за да създаде (Project) One. Използвайки хибридно задвижване, включващо легализирана за движение по пътищата версия на 1,6-литровия V6 с турбокомпресор от болида W07 от Формула 1, мощността се очаква да достигне максимум 1231 к.с., насочена към всички четири ъгъла. Планираният тираж от 275 бройки се очаква между 2020 и 2021 г., но сега, две години преди дори да започне производството, те вече са разпродадени на цена от 2,72 млн. долара за бройка. Търсенето е толкова голямо, че Mercedes-AMG получава поръчки за четири пъти по-голям производствен обем, но в стремежа си да запази ексклузивността, отказва да увеличи обема на производството.

McLaren Senna



Макар че не е толкова индивидуален като Speedtail, McLaren Senna е не по-малко специален, с дизайн, олицетворяващ принципа "формата следва функцията". Той е проектиран така, че да бъде най-добрият от най-добрите на всяка състезателна писта, като в същото време остава законен за движение по пътищата. Базиран свободно на 720S, Senna се задвижва от версия на 4,0-литровия V8 с две турбини с мощност 789 к.с., задвижваща задните колела и подпомагана от триково окачване и огромно количество притискаща сила. Наречен на легендарния пилот от Формула 1 Айртон Сена, се произвеждат само 500 бройки, въпреки че по време на представянето всички вече бяха предварително продадени, а последният слот за строеж беше продаден на търг на частно събитие за клиенти на McLaren. 500 специални автомобила, продадени още преди да сме разбрали за съществуването им.

Ford GT



Ford обяви новия Ford GT преди 50-годишнината от известната му победа в Льо Ман, като обяви, че ще се състезава отново - нещо, което направи доста успешно. Но при серийните модели не можеше просто да си купите такъв от шоурума. Трябваше да кандидатствате пред Ford и да преминете през процес на проверка, преди да ви бъде предоставено място за производство в първоначалната серия от 100 автомобила, обещана през 2015 г. Оттогава Ford разшири производствения цикъл с още 350 бройки, въпреки че тези поръчки със сигурност ще бъдат запечатани много преди да имате възможност дори да помислите за кандидатстване. Със своите 647 к.с. от средно разположения си V6 с две турбини, статусът на разпродаден изцяло американски суперавтомобил заслужава да бъде увенчан с национално бедствие.

TVR Griffith Launch Edition



Британската марка за суперавтомобили TVR флиртува със смъртта през последните две десетилетия. Но в края на миналата година беше представен нов модел, който предизвика възраждането на специалната марка. Използвайки шаси от въглеродни влакна iStream и тунингован от Cosworth двигател Ford Coyote V8, суперавтомобилът със задвижване на задните колела генерира 480 к.с. и претендира за победа от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Първата партида от все още непроизведения Griffith, 500 бройки Launch Edition, беше разпродадена в рамките на шест седмици след обявяването ѝ, месеци преди изобщо да бъде представена.

Източник/ци: Разпродадени преди пускане в продажба: Супермоделите | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!