Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВЪПРОС: Кражбите за милиарди от магистралите ще стигнат ли до Бойко, или следата ще се „отклони“ към „Дондуков“ №2?


При разкопаването на Северната тангента са участвали "експерти" от Института по пътна безопасност, откровено гербаджийската структура на Богдан Милчев

Разкритията за кражби за милиарди от пътно строителство, които напоследък активизираха регионалния министър Иван Шишков, има опасност да бъдат отклонени умишлено по грешна следа, предупреди пред Narod.bg източник от спецслужбите, ангажиран с разследването.

Само преди ден дойде новината, че прокуратурата изпратила писма до служебния вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството архитект Иван Шишков, с които изиска цялата налична информация относно установени нередности при изграждането и поддържането на пътища в страната.

Информацията е поискана във връзка с твърдения в медиите за извършени нередности при строителството и ремонта на магистрали и участъци от републиканската пътна мрежа, включително Северната скоростна тангента и магистрала „Хемус“. А наличната в МВР и в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) информация трябва да бъде предоставена в най-кратък срок.

Дотук добре, точно преди изборите на народа му се дава хляб и зрелища. Сега малко конкретика, за да видим какво стои зад въодушевлението на министър Иван Шишков.

През последните 2 години близо 2 милиарда лева са отишли за пътища. Според нашия източник нито Шишков, нито прокуратурата могат да отрекат, че са вършени страхотни безобразия при обществените поръчки за изграждане и поддръжка на пътната инфраструктура.

Според източника на Narod.bg сега целта била не да се отрича грабежът, а цялата криминална сага да се насочи към друг субект, далече от ГЕРБ и Бойко Борисов, а именно към администрацията на президента Румен Радев.

Как ще стане врътката?

Схемата е замислена така, че вместо да се проследят криминалните строежи по време на 12-годишния диктат на хунтата ГЕРБ, казусът да се превърти в посока нарушения, извършени през последните две години, когато официално шайката е извън борда, а управлението е в ръцете на протестната партия ПП и служебните правителства на президента.

Цяла България се възмути от показаното „по телевизора“ разкопаване на Северната скоростна тангента на София и разкритията за спестени 1/3 от асфалта по шосето, гордостта на Бойко Борисов, изградена от арестувания олигарх Велико Желев и неговата „Хидрострой“.

Само че колко от нас научиха, че в одита, извършен пред очите на министър Шишков, участва и Институтът по пътна безопасност на Богдан Милчев, една откровено гербаджийска структура?

Мълвата по върховете на властта носи, че това е поредният ход за постигане на крайната цел – чадъросване на безобразията по времето на ГЕРБ и прехвърляне на цялата вина върху пътните строители и „Дондуков“ 2 и по-конкретно върху съветници на Румен Радев с аргумента, че големите кражби са ставали през последните 2 години, когато управляват служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

По този начин политическите лица, които ще бъдат погнати, са последните министри на МРРБ Гроздан Караджов и Даниела Комитова, но техният предшественик Николай Нанков от ГЕРБ ще бъде целият в бяло.

Източникът на Narod.bg твърди още, че прокуратурата щяла да опита да докаже, че големите строителни фирми са се отчитали на съветниците около президента не без помощта на арх. Иван Шишков, за когото излезе информация, че е много близък до ударения от „Магнитски“ финансов министър на ГЕРБ Владислав Горанов.

Така излиза, че резултатът от цялата шумотевица около грабежите с пътно строителство няма да е осветляване на ролята на ГЕРБ и Бойко Борисов, а партенка за връзки с президентската администрация, завърши запознатият с плана източник на Narod.bg.

В американското посолство на Бойко Борисов са му показали трети списък „Магнитски“ и както виждаме, той е готов на всичко. Сега ще викнат и Асен Василев и Кирил Петков

Източник/ци: ВЪПРОС в Narod.bg: Кражбите за милиарди от магистралите ще стигнат ли до Бойко, или следата ще се „отклони“ към „Дондуков“ №2? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!