Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: МЕРЗОСТ! Кмет от ГЕРБ харизва 288 дка до летище „Горна Оряховица“ на мъжа на Десислава Атанасова


Десислава и Красимир Атанасови са доста успешен бизнес тандем

Поредна мерзост с дъх на корупция, подпечатана от ГЕРБ – мъжът на Десислава Атанасова иска да лапне 288 дка до летище „Горна Оряховица“, което държавата тепърва ще развива със сериозни инвестиции, с пошла имотна схема, в която участва и кметът от ГЕРБ на Лясковец Ивелина Гецова, алармира общински източник на Narod.bg.

Планът, макар и доста прозрачен, вече е задействан – съпругът на изчезналата напоследък Десислава Атанасова опитва да получи общински имот с площ от 288 декара в град Лясковец като компенсация за неплатено сметосъбиране и сметоизвозване, при това със силно занижена пазарна оценка! Според данните до момента щетата за общината ще е от порядъка на 200 000 лева.

Само да припомним, че още докато Десислава Атанасова бе здравен министър в периода 2012-2013 г., фирмата на съпруга ѝ печели няколко обществени поръчки с различни държавни институции. Сред тях е ремонт на болницата в Русе на стойност 600 хиляди лв. и строителство на психодиспансер за близо 300 000 лв.

Красимир Атанасов спечелил и обществена поръчка без конкурс за 400 хиляди лева общински средства за повишаване енергийната ефективност в Полски Тръмбеш.

Факти и хронология на имотната схема:

1. Община Лясковец, представлявана от кмета от ГЕРБ Ивелина Гецова, сключва договор с предмет „Сметосъбиране и сметоизвозване на битовите отпадъци на територията на община Лясковец“ с „ДЕКРА-СТРОЙ“ ЕООД, представлявано от управителя Красимир Стефанов Атанасов.

Седалището на ЕООД-то е Русе, ул. „Цанко Церковски“ 6, вх. А, ет. 4

2. В периода на изпълнение на договора Община Лясковец незнайно как допуснала забава за плащане на дължимите суми по ВСИЧКИ издадени от изпълнителя фактури  от 05.10.2020 г. до 02.12.2022 година. Целта е повече от ясна – уж неплатежоспособната община да намери друг начин, по който да компенсира мъжа на Десислава Атанасова… Прелюбопитна „подробност“ е, че летището в Горна Оряховица ще се превърне в плацдарм за сериозни държавни инвестиции.

„Министерството на транспорта и съобщенията оценява изключително високо сериозния потенциал на Летище Горна Оряховица да бъдещото развитие на областта и региона, включително в светлината за изграждане на интермодален терминал в Горна Оряховица. Доказателство за привлекателността на летището е проявеният интерес към него и сериозни инвеститори. Целта на държавата е да осигури най-добрите възможности за развитие на летището чрез най-добрия, качествен и сигурен инвеститор”. Това са думи на транспортния министър в кабинета на ПП Николай Събев.

Явно гербаджийският съпруг Красимир Атанасов е напълно наясно с тенденцията имотите около летището на ударят в тавана, затова и предвидливо е планирал да прилапа „скромните“ 288 декара.

Източник/ци: МЕРЗОСТ в Narod.bg: Кмет от ГЕРБ харизва 288 дка до летище „Горна Оряховица“ на мъжа на Десислава Атанасова (ПЪРВА ЧАСТ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!