Следвайте "Буднаера" в Телеграм

QUO VADIS, БЪЛГАРИНО?

Иван Спирдонов

Накъде отиваш, българино? Какво правиш? Караш се и спориш с всеки, който не е на твоята! Защитаваш американци, европейци, сърби, руснаци, украинци, гърци, плачеш за турци и сирийци. Мразиш Русия неистово или ненавиждаш запада също толкова неистово и си готов да се биеш с този, който не мрази това, което ти мразиш. Обичаш да мразиш, но най-много мразиш България и българите.

Само като дойде реч до България и българи и започваш да плюеш, да злобееш, лее се разтопена гореща омраза като от доменна пещ! Плюеш и попържаш, сякаш това са ти смъртни врагове. Плюенето и ругаенето са ти станали като любима песен. Тананикаш си ги постоянно. И тази "мелодия" е единствената любима на милиони българи като теб. 

 А ти какъв си? Не си ли част от българите и България? Кого плюеш и попържаш? Себе си, родината и народа си, близките си, историята си…? 

Смяташ се за велик? Само ТИ! Ти разбираш от всичко, само ти си прав, а всички други българи са глупаци? Само твоята истина е абсолютната истина! 

 Къде отиваш, българино? Не виждаш ли, че скоро ще си куче без история, дърво без корен, прах във вятъра, без минало и без бъдеще, заедно с всички българи, които смяташ за простаци, обаче не виждаш, че и всеки от тях смята теб за такъв, защото не си харесал глупостта, която е написал във фейсбук, защото онзи е путинист, а еди кой си - либерално зомби? 

Къде гледаш? Какво мислиш…ако можеш още да го правиш! Влюбил си се в себе си, не виждаш по-далеч от носа си, не четеш, не се образоваш, вярваш на телевизиите, на пропагандата и всеки, който не мисли като теб е гад, цървул и тъпак? 

Не виждаш ли, че обществото ни загива скоростно. Не виждаш ли, че останахме 5 милиона…с 5 милиона мнения по всички въпроси… Не виждаш ли, че България е подложена на унищожение? 

Не виждаш ли колко жестоко сме разделени - на русофили и русофоби, на софиянци и сеУяни, на млади и стари, на бедни и богати, на мислещи се за умни и мислещи се за много умни…и всички те са готови да прегризат гърлото на другия? 

 Не виждаш ли, че от мразене територията ни е заприличала на кучкарник, пълен с бесни кучета, които лаят неистово всеки срещу всеки? 

Не виждаш ли какво стана в образованието, в здравеопазването, какво се случва в обществото? Докато ти лаеш срещу всички останали бесни кучета и те лаят срещу теб, България все повече пропада, изчезва, разлага се, обществото се разчовечва, затъпява от лаене, изкуква…

Не виждаш ли какво стана в образованието, в здравеопазването в спорта, в съдебната система, във вътрешната и външната ни политика? 

Не виждаш ли децата си, които хвърлят гюбеци, слушат чалга, но не могат да покажат на картата къде е север и къде юг, не знаят кой е Бенковски, нито имат представа какво и защо се е случило с Македония…Интересуват се само от лесни пари, импланти и татуировки, готови са да се женят еднополово, готови са да се месят с африканци, нямат нищо общо дори и с теб, да не говорим за баща ти и дядо ти. 

Не виждаш ли какво правят с България всичките боклуци в управлението, назначени от ложи, фондации, чужди служби и мутри. Не виждаш ли, че тези българи във властта също като теб мразят България и българите и се интересуват само да пълнят и трупат сметки, джобове и търбуси. И лъжат, лъжат като за световно, повтарят лъжите, които ти искаш да чуваш.  А ти вярваш в тези лъжи и все ходиш да гласуваш за тях и все си мислиш, че си гласувал за нов месия, който е длъжен само на теб! Той е твоето ЦСКА. И не искаш да видиш, ще ЦСКА-тата са еднакви и че ти си им последна и досадна грижа.  

Не виждаш ли какви отрови ядеш на безобразни цени само защото тези които ти ги продават също като теб обичат само себе си, а теб не смятат за човек, смятат те за боклук, от който могат само да печелят? 

Не виждаш ли какво наистина става около теб? Къде спиш? 

Спри да спориш и да си мислиш, че от теб зависи орбитата на слънцето! Не бъди бясно куче. Ама за да не си бесен си изчисти съзнанието. Спри да вярваш на гурута, които като теб са пълни с комплекси и затова показно показват своето величие, което, ако си изчистиш съзнанието, ще видиш, че не е никакво величие, а е зле прикрито слугинстване пред по-големи гурута.  

Помисли, ако са останали здрави клетки в мозъка ти, незаразени със злоба и жлъч и започвай да действаш. Обади се на хората около теб - на съседи, приятели,съученици, колеги…кажи им, че ги обичаш, че трябва заедно да мислите за бъдещето, че трябва да забравим омразата, ежбите и низките страсти, да ги оставим в миналото. Промени себе си, за да промениш България! Забрави това тъпо АЗ, АЗ, АЗ…! 

Ни Европа, ни Америка, ни Русия се интересуват от теб. Никой няма да ти помогне, ако не си помогнеш сам. За това, което е България днес сам си си виновен. Сами сме си виновни! В нас е главната вина! И тази грешка трябва да бъде поправена не утре, а вчера! 

Прогледни, че времената са зверски и че само заедно с другите българи можем да променим България! Прогледни, че наистина съединението прави силата! Няма кой да ти помогне. Никой не иска българите да са съединена сила. Затова го направи ти! 

Събирай се с прогледнали и помагай и на други да прогледнат! После всичко ще потръгне! След като забравим егоизма и се отърсим от зомбирането, след като започнем да се обединяваме, да не се мразим, а да се обичаме, да не се лаем, а да се гледаме честно в очите - десетки, стотици, хиляди, тогава нещата ще си дойдат на мястото. Но първо - Прогледни!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: QUO VADIS, БЪЛГАРИНО? - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!