Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проверка на lupa.bg: Съдийката, пуснала убиеца от "Соло", с изключен телефон ...след залавянето му. ОТГОВОРЪТ на съдия Ченалова

Съдийката Румяна Ченалова, която скандално пусна убиеца от "Соло" Илиян Тодоров, е с изключен телефон след залавянето му.

Това показа проверка на lupa.bg, след като искахме да се свържем с Ченалова да изрази мнение по казуса.

Отстранената от Софийския градски съд съдия Румяна Ченалова трябваше да отговаря пред закона за бягството на убиеца от „Соло“. Прокуратурата я подведе под отговорност за длъжностно престъпление.

През 2012 г. Ченалова оправда Илиян Тодоров, който беше обвинен, че пред дискотека „Соло“ е наръгал смъртоносно Васил Александров (24 г.) и Кирил Въжаров (21 г.). Ченалова пусна от ареста Тодоров срещу „подписка“. Двете по-горни съдебни инстанции след това го осъдиха доживот, но той не влезе в затвора, защото вече беше в неизвестност.

Според прокуратурата Ченалова е спомогнала за укриването му, като не е пратила в апелативния съд протеста на прокуратурата срещу промяната на мярката, което трябвало да стори до 7 дни.

Румяна Ченалова

Това отговорът ми до Stanislav Georgiev на въпрос зададен в личния ми профил.
Това е отговорът ми до всеки, който разпространява клевети срещу мен по делото " Соло" :
Господин Георгиев, сигурна съм, че не познавате фактите по делото.
Също така съм сигурна , че не знаете защо САС постанови осъдителна присъда - поради промяната на заключението на вещите лица.
По делото няма нито едно пряко доказателство.
Заключението на вещите лица, че престъпленията са извършени с две различни оръжия / съответно двама души/ наред с липсата на очевидци е сериозно съмнение и невъзможност съда да прецени какво точно е извършило единственото подсъдимо лице.
Промяната на мнението на експертите промени и присъдата.
И сега ако сте обективен, питайте ме за осъдителната присъда по делото САПАРД , която постанови състав, председателстван от мен и които подсъдими САС оправда за кражба на европари.
Или питайте други съдии за отменените им оправдателна присъди.
Питайте и за десетките оправдани политици.
Питайте за оправдателната присъда по други дела за убийство. / например в Борисовата градина/
Питайте за прекратеното дело " Осемте джуджета" и " Къщата в Барселона".Питайте за Масларова, Цветан Цветанов, Христо Бисеров, за милионите откраднати пари, за строителството на магистралата и парите в чували, за клошарите - "престъпници" , за убийството на Чакъра, за сестрите Белнейски.....Питайте за делото срещу Алексей Петров.
Питайте как съм решавала по 1000 дела на година .
Между другото постановила съм оправдателна присъда срещу рецидивист.В хода на съдебното разследване намерих истинския извършител.Питайте прокуратурата протестира ли присъдата.
Питайте защо няма друг съдия, който през далечната 2015г. сезира европейските институции за престъпленията на Борисов, Цацаров и Пеевски? Сега е лесно, но тогава не беше...
Питайте какво ми струваше едно обвинение, повдигнато в резултат на съдружните действия на соросоиди, техни организации и медии, продължило 8 години, въпреки постановените оправдателна присъди на две инстанции.
Ако сте принципен.
И за финал - при оправдателна присъда не може да не се измени мярката за неотклонение " Задържане под стража" - така повелява закона.
Лесно е да съдиш, когато не знаеш фактите.
Аз няма да Ви съдя.Хвърлихте съчка в огъня.Раните са за мен, но последиците са за Вас...
..........
Само за информация - срещу мен на базата на оказало се фалшиво писмо от адвоката на частните обвинители по делото " Соло" и по техен сигнал беше образувано досъдебно производство.На база лъжи.Изтърпях и това.Делото беше прекратено.
.........
Колкото и да не ми се иска всяка клевета ще преследвам по съдебен ред!Без изключения!

Източник/ци: Проверка на lupa.bg: Съдийката, пуснала убиеца от "Соло", с изключен телефон...след залавянето му - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!