Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ужас ако имаха оръжие: Лондон: Руски войници са изпращани да се сражават, въоръжени с лопати. Олексий Резников: Русия дава по 500 убити и ранени на

Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, поради недостиг на боеприпаси, съобщи британското министерство на отбраната в „Туитър“ в последната си разузнавателна сводка, предаде ДПА.

Миналия месец мобилизирани руски резервисти са разказали, че са получили заповед да нападнат бетонен украински преден пост, въоръжени „с огнестрелни оръжия и с лопати“, съобщава министерството на отбраната в Лондон.

„Способността на стандартния окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата, бел. ред.) да причинява смърт или сериозно увреждане е твърде митологизирана в Русия“, написа министерството в „Туитър“.

„Почти нищо не се е променило откакто (инструментът) е бил създаден през 1869 г., а продължаващата му употреба като оръжие подчертава бруталните и нискотехнологични битки, характерни за голяма част от войната“.

Военното ведомство в Лондон посочва, че „скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличаване на случаите на близък бой в Украйна и добавя, че вероятно има по-малка подкрепа с артилерийски огън, защото Русия изпитва недостиг на боеприпаси“.

Британското министерство на отбраната публикува всеки ден сводки за развоя на военните действия от самото начало на войната на Русия в Украйна през февруари миналата година, в опит да се противопостави на руския наратив.

Олексий Резников допълни картината: Русия дава по 500 убити и ранени на ден в боевете за Бахмут

Руската армия търпи огромни загуби в битката за град Бахмут в Източна Украйна. Това твърди украинският министър на отбраната Олексий Резников, цитиран от ДПА. 

Пред в. "Билд ам Зонтаг" той посочи, че загубите на руснаците достигат до 500 убити и ранени всеки ден. 

Руските войници са просто "пушечно месо" в "тактиката на месомелачката", използвана от Москва, категоричен бе Резников.

Орбан смрази: Български политици са взели милиард евро, за да вкарат страната си във война с Русия!

САЩ прехвърлят в България военно оборудване от Александруполис

Не може да бъде! Джефри Сакс пред The New Yorker: Америка плати за свалянето на украинския президент. Обама възложи на ЦРУ да свали Асад

Източник/ци: Лондон: Руски войници са изпращани да се сражават, въоръжени с лопати

Олексий Резников: Русия дава по 500 убити и ранени на ден в боевете за Бахмут

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!